ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό στη διάρκεια σύντομης και χαρακτηρισθείσας ως «αυστηρώς ιδιωτικής» συνάντησής του με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Παυλόπουλος ήταν εκείνος που ζήτησε να δει τον Πρόεδρο της Κύπρου για κατ’ ιδίαν ενημέρωση σχετικά με το πώς εξελίσσονται οι συνομιλίες με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.Σημειώνεται ότι το Προεδρικό δεν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη συνάντηση αυτή, ακριβώς επειδή «μόνο ιδιωτικώς» θα έβλεπε τον Πρόεδρο της Κύπρου. Γι’ αυτό και δεν έγιναν δηλώσεις μετά, ούτε και εκδόθηκαν ανακοινώσεις.

Κύκλοι του Προεδρικού αναφέρουν ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει «ένα συνεχές, αγωνιώδες ενδιαφέρον» για το Κυπριακό, και ότι με τον κ. Αναστασιάδη «χαίρεται να ανταλλάσσει απόψεις για αυτό».
 
Το ΚΥΠΕ, σε συνομιλία με πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Παυλόπουλο, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η πτυχή που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι εκείνη «που αφορά την μορφή της συζητούμενης λύσης μέσα στα πλαίσια των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεσμεύουν κάθε κράτος-μέλος της».
 
Έγκυρη πηγή επισημαίνει ότι οι δύο άνδρες έχουν «μια καλή μεταξύ τους επικοινωνία», και εκ του γεγονότος ότι κατέχουν άριστα τις νομικές παραμέτρους στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top