ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γενικός Ελεγκτής: «Ο πρόεδρος του Οργανισμού προσέλαβε τη γυναίκα του με 4.500 ευρώ μηνιαίως…»

Γενικός Ελεγκτής: «Ο πρόεδρος του Οργανισμού προσέλαβε τη γυναίκα του με 4.500 ευρώ μηνιαίως…»

Καταπέλτης η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας και τον τρόπο που… αξιοποιούνταν χρήματα του φορολογούμενου.

Το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα στις 9 Νοεμβρίου (2015) για τη σύζυγο του πρόεδρου του ΟΣΕΛ, Ιορδάνη Ιορδάνους, επιβεβαιώνεται πλήρως από την έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας, στην οποία γίνεται λόγος για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: 7.153,70 το μηνιαίο κόστος της συζύγου του Ιορδάνους στον ΟΣΕΛ!


Όπως είχε γράψει το ThemaOnline, η Ελευθερία Σωτηρίου (το πατρικό της επίθετο),  στοιχίζει μηνιαίως στον ΟΣΕΛ 7.153,70 ευρώ! Οι δε καθαρές της απολαβές ανέρχονται στις 4.591,76 ευρώ. Όσο για την φύση της εργασίας της, σύμφωνα με το επίσημο αιτιολογικό είναι υπεύθυνη του εμπορικού τμήματος  (διευθύντρια μάρκετινγκ).

Στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2014, λοιπόν, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σ΄ αυτή την περίπτωση. Η ελεγκτική υπηρεσία διερεύνησε την καταγγελία ότι η Σωτηρίου (σ.σ. δεν κατονομάζεται στην έκθεση) λάμβανε 4.500 ευρώ μηνιαίως, ποσό με το οποίο επιβαρυνόταν το δημόσιο, παράτυπα και χωρίς να πληροί τους σχετικούς όρους.

Δικαιολογούσε τον υψηλό μισθό της γυναίκας του…
Για να μην μακρηγορούμε, μετά από αλληλογραφία που άρχισε τον Μάιο του 2015, οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΣΕΛ, Ιορδάνη Ιορδάνους,  τον σύζυγο της Σωτηρίου (!), δεν έγιναν αποδεκτές από το υπουργείο, ούτε από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Ο Ιορδάνους προσπάθησε να εξηγήσει ότι η προσφορά της συζύγου του ήταν τέτοια ώστε δικαιολογείτο ο μισθός της (θεωρούσε ότι τα έσοδα του Οργανισμού από πλευράς διαφήμισης, είχαν σημειώσει αυξητική πορεία, κάτι το οποίο απέδιδε στη γυναίκα του).

 

Όπως αποδείχθηκε «η μισθοδοσία της  παραβίαζε τις πρόνοιες της Σύμβασης και το κόστος το οποίο συνεπαγόταν η εργοδότηση της δεν είναι αποδεκτό, καθώς δεν συνάδει με το λογικό κόστος που θα προέκυπτε σε συνθήκες συνετής και χρηστής διαχείρισης».

Με απλά λόγια, δεν πληρούνταν οι σχετικοί όροι της σύμβασης εργοδότησής της. 

Η εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή για την περίπτωση του ΟΣΕΛ γενικότερα είναι να ενισχυθούν οι προσπάθειες του Υπουργείου για εξορθολογισμό των συμβάσεων, ως βασική προϋπόθεση για βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και να ενισχυθούν οι έλεγχοι των λογαριασμών των Αναδόχων ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Φ.Μ.

Τα έγγραφα που αξασφάλισε το ThemaOnline και δεν αφήνουν αμφιβολίες για τον μισθό που λάμβανε η σύζυγος του Ιορδάνη Ιορδάνου...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top