ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρία καυτά θέματα ενώπιον της Ολομέλεια της Βουλής πριν την εκπνοή του 2015

Τρία καυτά θέματα ενώπιον της Ολομέλεια της Βουλής πριν την εκπνοή του 2015

Σε ολοήμερη συνεδρία συνέρχεται την Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων σε μια προσπάθεια να ψηφιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος όγκος νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου και να εγκριθούν κανονισμοί που εκκρεμούν πριν το τέλος του χρόνου, αφού την ερχόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται η διήμερη συζήτηση του σώματος για τον προϋπολογισμό του 2016.

Μεταξύ της σωρείας θεμάτων με τα οποία αναμένεται να ασχοληθούν οι Βουλευτές είναι και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους €200 εκ. που θα χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση της κεφαλαιουχικής βάσης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας ως αποτέλεσμα του ελέγχου που διενήργησε ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός.

Άλλο σημαντικό και αμφιλεγόμενο θέμα είναι η συζήτηση για τους κανονισμούς που άπτονται των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων για το οποίο όλα τα κόμματα θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Θα συζητηθεί επίσης νομοσχέδιο που καταργεί την υφιστάμενη νομοθεσία που διέπει την φοιτητική χορηγία και διαφοροποιεί τα κριτήρια παραχώρησης της στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Όλα τα κόμματα θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Στην Ολομέλεια οδηγείται σήμερα και πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ για το δικαίωμα των πιστωτών της πρώην Λαϊκής να αναλάβουν την διαχείριση της υπό εξυγίανση τράπεζας αντί του Ειδικού Διαχειριστή που έχει διοριστεί από την Αρχή Εξυγίανσης.

Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και νομοσχέδιο που διευρύνει τη χρήση του ηλεκτρονικού βραχιολιού για κατάδικους για το οποίο ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ έχουν τοποθετηθεί θετικά ενώ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Παρόλο που στην ημερήσια διάταξη του σώματος βρίσκονται 86 θέματα, εντούτοις ήδη αναμένεται ότι θα αποσυρθούν περίπου 40 κανονισμοί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top