Ωράριο αστυνομικών: Διάλογος με… προειδοποίηση για μέτρα αντίδρασης

Ωράριο αστυνομικών: Διάλογος με… προειδοποίηση για μέτρα αντίδρασης

Με καλή πίστη και εποικοδομητική διάθεση θα προσέλθουν στον διάλογο για το ωράριο των αστυνομικών, αναφέρουν η ΠΑΣΥΔΥ και ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), σημειώνοντας ότι, εάν ο διάλογος δεν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα μελετήσουν τη λήψη μέτρων αντίδρασης

Σε κοινή ανακοίνωση η ΠΑΣΥΔΥ και ο ΣΑΚ εκφράζουν την «έντονη δυσφορία και αγανάκτησή» τους για τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, οι οποίες, όπως αναφέρουν, «αγνοούν τους εργασιακούς θεσμούς και υποβιβάζουν τη σημασία των από κοινού συμφωνηθέντων στη ΜΕΠΑ».

Σημειώνοντας ότι το θέμα της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του Αστυνομικού σώματος θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής την Τετάρτη, 21/01/2026, η ΠΑΣΥΔΥ και ο ΣΑΚ χαιρετίζουν την πρόσκληση για συμμετοχή στη ΜΕΠΑ την Τρίτη, 27/01/2026, με στόχο τη συζήτηση και ουσιαστική εξέταση των εργασιακών ζητημάτων, που προκύπτουν από τις υπό αναφορά δηλώσεις του Αρχηγού.

«Σεβόμενοι τον θεσμό του διαλόγου και πιστοί στη φιλοσοφία της επίλυσης διαφορών μέσα από διαπραγμάτευση και τεκμηριωμένη συζήτηση, θα προσέλθουμε στη διαδικασία αυτή με καλή πίστη και εποικοδομητική διάθεση για ουσιαστική συζήτηση και επίλυση του θέματος με σεβασμό πάνω από όλα στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, τονίζεται ότι, «σε περίπτωση που ο διάλογος δεν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μελών μας, ΠΑΣΥΔΥ και ΣΑΚ θα επανεξετάσουν τη στάση τους και θα μελετήσουν τη λήψη μέτρων αντίδρασης, πάντοτε με υπευθυνότητα και σεβασμό προς την κοινωνία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά  Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

Η αποχώρηση της Αννίτας Δημητρίου από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έβαλε τέλος στις εσωκομματικές αναταράξεις. Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης συνεχίζουν τη μάχη, ο Μιχάλης Ιωαννίδης παίρνει δημόσια θέση υπέρ του δεύτερου, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης επαναφέρει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αβέρωφ και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή του, σε δεύτερη θητεία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE