ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Πολιτικό στίγμα η απόφαση της Βουλής για το ωράριο

Αβέρωφ Νεοφύτου: Πολιτικό στίγμα η απόφαση της Βουλής για το ωράριο

Ένα στίγμα στην ιστορία της Βουλής και της πολιτείας, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει τους κανονισμούς για τα ωράρια των καταστημάτων.

Σε δηλώσεις στις Αγγλισίδες και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νεοφύτου δεν θέλησε, όπως είπε, να αναφερθεί «στην πολιτική πτυχή και τις θέσεις που έχει το οποιοδήποτε κόμμα», προσθέτοντας πως «εδώ είχαμε μια ξεκάθαρη, σαφέστατη και τελεσίδικη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι είναι αντισυνταγματική ενέργεια εκ μέρους της Βουλής να επεμβαίνει στην εξουσία της εκτελεστικής εξουσίας, στον καθορισμό της λειτουργίας των ωραρίων των καταστημάτων».
 
Ολοι οι βουλευτές, συνέχισε, «ορκιζόμαστε στην τήρηση του συντάγματος. Περιμένουμε από τους απλούς πολίτες να σέβονται τους νόμους και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και εμείς που ψηφίζουμε τους νόμους δείχνουμε ασέβεια σε αποφάσεις των Δικαστηρίων».
 
Αφού εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χθεσινή απόφαση της Βουλής «είναι ένα πολιτικό στίγμα» ο κ. Νεοφύτου εξήγησε ότι «άλλο η πολιτική θέση που θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να αναπτύξει και έχει το κάθε δικαίωμα, να πει ότι γι’αυτόν πολιτικά ορθό είναι να μην υπάρχουν επιχειρήσεις που ανοίγουν το Σαββατοκύριακο. Είναι μια θέση που συμφωνείς, διαφωνείς, τη σέβεσαι».
 
Αλλά, συνέχισε «να έχεις μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να λες εγώ είμαι μάγκας και ανεξάρτητα τι αποφάσισε το Ανώτατο εγώ θα πάρω τη νομοθετική δύναμη που έχω στα χέρια μου για να επιβάλω κάτι το οποίο κρίθηκε ως αντισυνταγματικό, θεωρώ ταπεινά -και δεν αποδίδω κακές προθέσεις- ότι η χθεσινή απόφαση είναι ένα στίγμα στην ιστορία της Βουλής αλλά και της πολιτείας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top