ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για οικοδομικούς κανονισμούς προωθεί το ΥΠΕΣ

Σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για οικοδομικούς κανονισμούς προωθεί το ΥΠΕΣ

Στη δημιουργία ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου οικοδομικών κανονισμών, στοχεύει το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον αρμόδιο Υπουργό Σωκράτη Χάσικο να κάνει λόγο για εφαρμογή απλών και ευέλικτων διαδικασιών, με διαφάνεια και μείωση των καθυστερήσεων.

Σε χαιρετισμό του στην 23η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, που διάβασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στo πλαίσιo της ενίσχυσης και αναβάθμισης του τομέα των δομικών κατασκευών.

Στόχος της οργανωμένης Πολιτείας, είπε, είναι να βεβαιωθεί ότι, στο έδαφός της Κύπρου, τα κτίρια και τα έργα πολιτικού μηχανικού, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη διακυβεύεται η ασφάλεια των προσώπων.

Ανέφερε εξάλλου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται για την ανάκαμψη του τομέα των κατασκευών και τη βελτίωση της εικόνας της κυπριακής αγοράς ακινήτων, καθώς η στενή διασύνδεση με τη βιομηχανία δομικών προϊόντων και με το εμπόριο, αλλά και η στήριξη σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και η βιομηχανία, καθιστούν τις κατασκευές ιδιαίτερα σημαντικό τομέα για την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου.

Είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμάσει πλαίσιο ενεργειών που περιλαμβάνει τόσο τη λήψη μέτρων όσο και την εισαγωγή ριζικών τομών για την άμεση βελτίωση και επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την αδειοδότηση και την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας.

Είπε ότι η υλοποίηση του έργου «Ιππόδαμος», που αφορά τη μηχανογράφηση των διαδικασιών της πολεοδομικής άδειας και της άδειας οικοδομής, που παραδίδεται σε δοκιμαστική φάση το 2017, ενώ έχουν τεθεί και βραχυπρόθεσμοι στόχοι για άμβλυνση των προβλημάτων στις διαδικασίες αδειοδότησης.

Είπε τέλος ότι το έργο της εκ βάθρων μεταρρύθμισης του συστήματος αδειοδότησης της ανάπτυξης, είναι ένα έργο τεράστιας σημασίας, με τον Υπουργό να προωθεί, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη σύσταση και λειτουργία των Ενιαίων Αρχών Αδειοδότησης, τόσο για πολεοδομικές όσο και οικοδομικές άδειες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top