ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαιώνει ότι θα επιτελέσει το καθήκον του αντικειμενικά και απερίσπαστα

Ο Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαιώνει ότι θα επιτελέσει το καθήκον του αντικειμενικά και απερίσπαστα

Η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία διαπιστώνονται επιλήψιμες πράξεις και συμπεριφορές του Γενικού Ελεγκτή παρόμοιες με αυτές που προσάπτονται από τον Υπουργό Εσωτερικών, μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, δικαίως έχει θεωρηθεί ότι τείνει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της εξέτασης η οποία είχε ήδη αρχίσει και θα συνεχιζόταν από τον Γενικό Εισαγγελέα και επομένως ως τέτοια θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε σημερινή γραπτή του δήλωση.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαιώνει ότι “θα επιτελέσει το καθήκον του αντικειμενικά και απερίσπαστα, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε δηλώσεις, απόψεις ή διαπιστώσεις τρίτων”.

“Όπως είχα αναφέρει σε πρόσφατη δήλωση μου, δεν είχα πρόθεση ανάμειξης στη δημόσια αντιπαράθεση η οποία εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, παρά μόνο καθηκόντως θα επιλαμβανόμουν οποιουδήποτε νομικού θέματος ήθελε τεθεί ενώπιον μου από οποιονδήποτε των εμπλεκομένων κρατικών οργάνων”, προσθέτει ο κ. Κληρίδης.

Πράγματι, ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών, αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας, “είχε αποστείλει σε μένα προ ολίγων ημερών, πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με πράξεις και ενέργειες που αφορούν το Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου, για μελέτη”.

Περαιτέρω, αναφέρει ότι “ο ίδιος Υπουργός προανάγγειλε και επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί, πριν από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι θα απέστελλε στον Γενικό Εισαγγελέα περαιτέρω στοιχεία που αφορούν πράξεις και/ή συμπεριφορές του Γενικού Ελεγκτή, τις οποίες θεωρεί επιλήψιμες”.

“Η σχετική επιστολή, με συνημμένα έγγραφα, παραδόθηκαν πριν το μεσημέρι σε μένα προσωπικά”, καταλήγει ο κ. Κληρίδης στη γραπτή του δήλωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top