ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαρκίδης: Ζητά σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων για το θέμα της FBME BANK

Μαρκίδης: Ζητά σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων για το θέμα της FBME BANK

Σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων για το θέμα της FBME BANK, ζητεί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αλέκος Μαρκίδης

Τη σύγκληση, υπό την προεδρία του, σύσκεψης όλων των ενδιαφερομένων στο θέμα της FBME BANK LTD, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα εξευρέσεως εποικοδομητικών λύσεων για προστασία των συμφερόντων όλων, συμπεριλαμβανομένων και των καταθετών του υποκαταστήματος εν ονόματι της προστασίας των οποίων εκδόθηκε το καταστροφικό δι΄ αυτούς διάταγμα να τεθεί, ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης, ως νομικός σύμβουλος των τελικών δικαιούχων της FBME BANK LTD, Ayoub-Farid Michel Saab και Fadi Michel Saab.

“Είστε ο Αρχηγός της πολιτείας, εντεταλμένος από το Σύνταγμα να διασφαλίζετε την εκτελεστική εξουσία”, αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι “στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ενέργειες δεν προήλθαν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), υπό την ιδιότητα της αυτή, αλλά προήλθαν από την ΚΤΚ υπό την ιδιότητα της ως Αρχή Εξυγίανσης, αρμοδιότητα την οποία δεν είναι το Σύνταγμα που της έχει προσδώσει, αλλά απλός νόμος του κράτους, ο οποίος μάλιστα υπέστη κατά καιρούς τροποποιήσεις”.

Ο κ. Μαρκίδης αναφέρει ότι η τραγωδία που άρχισε με την έκδοση του αρχικού Διατάγματος που θέτει υπό εξυγίανση το υποκατάστημα της τράπεζας στην Κύπρο με σκοπό την πώληση των εργασιών του και το οποίο εξακολουθεί επί του παρόντος να ισχύει, εκδόθηκε με συγκατάθεση υπουργού της Κυβέρνησης.

Χωρίς τη συγκατάθεση αυτή, η οποία εκφράστηκε διά μίας απλής υπογραφής κάτω από το ρήμα `συμφωνώ`, τέτοιο διάταγμα δεν θα μπορούσε να εκδοθεί, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι “τις οποιεσδήποτε αποζημιώσεις τυχόν επιδικάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο που δυνατό να ανέλθουν σε τεράστιο ποσό, είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που θα κληθεί να πληρώσει με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν για πολλοστή φορά οι πολίτες/φορολογούμενοι της”.

“Η υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανωτέρω Διαιτητική Διαδικασία δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΤΚ, αλλά της Κυβερνήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας της οποίας ηγείσθε”, αναφέρει ο κ. Μαρκίδης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προσθέτει ότι “ναι μεν ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος αξιωματούχος του κράτους αλλά, κατά τον χειρισμό υποθέσεων εναντίον του κράτους υπόκειται, καθ΄ όσον αφορά τα γεγονότα και την ουσία της υπεράσπισης που θα προβάλει, στις οδηγίες της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ο κ. Μαρκίδης αναφέρει επίσης ότι, “παρά την ύπαρξη της Διαιτητικής Διαδικασίας και των Διαδικαστικών Οδηγιών της, της προσωρινής ενδιάμεσης απόφασης του αμερικανικού δικαστηρίου και των λοιπών άλλων δεδομένων, η ΚΤΚ, ως Αρχή Εξυγίανσης, επιμένει και συνεχίζει να ενεργεί και να συμπεριφέρεται κατά τρόπο αυθαίρετο, παράνομο και ζημιογόνο προς τους τελικούς δικαιούχους της FBME BANK LTD, τους καταθέτες του υποκαταστήματος, την Κυπριακή Δημοκρατία και τους φορολογούμενους της”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top