ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τα κυπριακά πρωτοσέλιδα

Δείτε τα κυπριακά πρωτοσέλιδα

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

Η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου για τη CYTA και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων έξω από το Προεδρικό, η θέση του Υπουργικού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά το θέμα που προέκυψε με τη διαμάχη μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και του Γενικού Ελεγκτή, το άνοιγμα του κεφαλαίου για την οικονομική και νομισματική πολιτική, στο πλαίσιο τον ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, και το ζήτημα που προέκυψε με τη φωτογραφία με τα αμπελοπούλια που ανήρτησε στο facebook o Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευγένιος Χαμπουλλάς είναι τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Ακάλυπτος ο Γενικός Ελεγκτής” πως το Υπουργικό καταλογίζει στον Γενικό Ελεγκτή ενέργειες που εκφεύγουν των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του και παρεμβολή στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας και ανεξάρτητων αξιωματούχων. Αλλού αναφέρει πως ξεχείλισε και πάλι η εντατική νεογνών, όπου βρίσκονται 54 νεογνά αντί 48. Επίσης προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι το νομοσχέδιο για την Cyta διασφαλίζει απόλυτα και ξεκάθαρα τα δικαιώματα των εργαζομένων.


“Η Σημερινή” με κύριο τίτλο “Κύκλωπες στον δρόμο του Οδυσσέα” γράφει πως το Υπουργικό Συμβούλιο καταλογίζει συμπεριφορές στον Γενικό Ελεγκτή που υπονομεύουν την αξιοπιστία του θεσμού. Επίσης γράφει πως στη Βουλή οδηγείται το νομοσχέδιο για τη CYTA και κάνει λόγο για προτάσεις από το προσωπικό. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως “καίει” η φωτό με τα αμπελοπούλια που ανήρτησε στο facebook ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευγένιος Χαμπουλάς.

“Ο Φιλελεύθερος” με κύριο τίτλο “`Ατεγκτος υπό περιορισμό” γράφει πως το Υπουργικό βλέπει εμπλοκή του Γενικού Ελεγκτή στο ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας, σημειώνοντας ότι το Υπουργικό με τη χθεσινή ανακοίνωσή του πήρε θέση στη διαμάχη ΥΠΕΣ-Γεν. Ελεγκτή. Αλλού αναφέρει πως στο σφυρί βγαίνουν 30 κρατικά φιλέτα γης. Επίσης αναφέρει πως δεκάδες είναι τα ζευγάρια που έχουν ζητήσει ενημέρωση και έχουν προωθήσει τις διαδικασίες για να συνάψουν “πολιτική ένωση”.

Η “Χαραυγή” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Οξεία σύγκρουση κυβέρνησης-Γεν. Ελεγκτή” πως την πόρτα στον Γενικό Ελεγκτή έδειξε στην ουσία χθες η κυβέρνηση καταλογίζοντάς του σειρά ενεργειών που είτε εκφεύγουν των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων είτε συνιστούν παρεμβολή στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας. Αλλού αναφέρει πως το ΑΚΕΛ, μετά από ομόφωνη απόφαση της ΚΕ, καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2016. Επίσης αναφέρεται στη δυναμική εκδήλωση εργαζομένων της CYTA έξω από το Προεδρικό, ενώ το Υπουργικό ενέκρινε τα νομοσχέδια για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με κύριο τίτλο “Συντεχνιακή διαμαρτυρία καθώς εγκρίνεται το νομοσχέδιο”, αναφέρεται στην έγκριση από το Υπουργικό του νομοσχεδίου για τη CYTA και στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων έξω από το Προεδρικό. Αλλού αναφέρει πως η Τουρκία και η ΕΕ αναζωογονούν τις ενταξιακές συνομιλίες με το άνοιγμα του κεφαλαίου για την οικονομική και νομισματική πολιτική. Σε άλλο θέμα γράφει πως το Υπουργικό Συμβούλιο εξέφρασε υποστήριξη στον ΥΠΕΣ στη διαμάχη του με τον Γενικό Ελεγκτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top