ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέσβης Κίνας: Κυπριακό, διμερείς σχέσεις και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα συζητήσει ο Κινέζος ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Πρέσβης Κίνας: Κυπριακό, διμερείς σχέσεις και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα συζητήσει ο Κινέζος ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Η επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Yi στην Κύπρο θα εδραιώσει περαιτέρω την παραδοσιακή φιλία μεταξύ Κίνας και Κύπρου, θα προωθήσει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε διάφορους τομείς και θα αναβαθμίσει τους διμερείς δεσμούς των δυο χωρών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Liu Xinsheng.

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ θα πραγματοποιήσει στις 21 Δεκεμβρίου επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο Κινέζος Πρέσβης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η επίσκεψη αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό γεγονός στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών. Πρόσθεσε πως κατά τις συναντήσεις που θα γίνουν οι δυο πλευρές θα ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις Κίνας – Κύπρου, το Κυπριακό και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Liu επεσήμανε πως η Κίνα υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο κοινοτήτων της Κύπρου και ότι το Κυπριακό πρέπει να διευθετηθεί κατά ένα συνολικό τρόπο, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

“Η Κίνα και η Κύπρος είναι πραγματικοί φίλοι και καλοί εταίροι. Η πολιτική εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο χωρών μας υπήρξε πάντα στέρεη”, ανέφερε, προσθέτοντας πως “το κοινό μας σλόγκαν είναι `Μία Κίνα, Μια Κύπρος`”.

“Οι διμερείς μας σχέσεις αναπτύσσονται κατά ένα ισχυρό και σταθερό τρόπο. Η πραγματιστική συνεργασία σε διάφορους τομείς έχει επιφέρει παραγωγικά αποτελέσματα”, επεσήμανε. Σημείωσε εξάλλου πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε μια επιτυχή επίσκεψη στην Κίνα τον Οκτώβριο φέτος, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη αυτή μεγάλης σημασίας για την προώθηση της ανάπτυξης των διμερών δεσμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top