ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τα τρακτέρ έξω από το Προεδρικό οι αγρότες

Με τα τρακτέρ έξω από το Προεδρικό οι αγρότες

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιούν σήμερα στις 11 το πρωί, αγρότες που αντιδρούν στην καθυστέρηση της καταβολής των εκταρικών και κεφαλικών επιδοτήσεων στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους αντίστοιχα.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι οργανώσεις ΕΚΑ, ΠΕΚ και Νέα Αγροτική Κίνηση, ενώ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ και ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ δεν θα συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, αφού θεωρούν πως τα αιτήματα τους ικανοποιούνται και οι αγρότες απλά θα προβούν σε αχρείαστα έξοδα και ταλαιπωρία.

Οι αγροτικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ζητούν την άμεση καταβολή της εκταρικής επιδότησης και της κατά κεφαλήν επιδότησης στους κτηνοτρόφους, ενώ οι υπόλοιπες υποστηρίζουν ότι είναι αχρείαστες οι κινητοποιήσεις, αφού οι επιδοτήσεις θα καθυστερήσουν απλώς 10 με 15 μέρες το πολύ.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών, Τίμη Ευθυμίου, οι κεφαλικές επιδοτήσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται μετά τα Χριστούγεννα και αφορούν 3 χιλιάδες κτηνοτρόφους, ενώ το πόσο των επιδοτήσεων ανέρχεται σε 3,5 εκ. Ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις εκταρικές επιδοτήσεις, που αφορούν 34 χιλιάδες αγρότες, θα δοθούν τέλος του Γενάρη και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 50 εκ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του χθες μετά τη συνάντηση των αγροτικών οργανώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος είχε χαρακτηρίσει αδικαιολόγητη την αντίδραση των αγροτών, προσθέτοντας ότι «βρέθηκε μια ικανοποιητική λύση σε πρώτο στάδιο».

«Για τις κεφαλικές επιδοτήσεις», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, “σε όσους ζωοτρόφους έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους θα αρχίσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα η πληρωμή. Για τις εκταρικές επιδοτήσεις αναμένουμε μέσα στον Ιανουάριο, το γνωστό θέμα με την Κομισιόν να επιλυθεί. Και έφυγαν ευχαριστημένες οι συντεχνίες».

Οι αγρότες αναμένεται να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στο δρόμο έξω από το Προεδρικό, ενώ ανάλογα με την μαζικότητα των κινητοποιήσεων η Αστυνομία θα προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις σε σχέση με την κυκλοφορία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top