Μήνυμα προς την ΕΕ από Έρχιουρμαν: Το έργο GSI μπορεί να περιπλέξει το Κυπριακό

Μήνυμα προς την ΕΕ από Έρχιουρμαν: Το έργο GSI μπορεί να περιπλέξει το Κυπριακό

Εφόσον η ΕΕ συνεχίζει να λέει ότι θέλει μια λύση στην Κύπρο, πρέπει να αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει ένα έργο που θα συμβάλει σε μια λύση μέσω αμοιβαίας αλληλεξάρτησης ή ένα που θα περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα, αναφέρει ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν για το έργο GSI.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, ο Τ/κ ηγέτης προσθέτει ότι έχει δοκιμαστεί η λειτουργικότητα του καλωδίου σε βάθος 3000 μέτρων με αυτό το έργο και πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι δεν είναι οικονομικά εφικτό. Υπήρξε, και συνεχίζει να υπάρχει, μεγάλη συζήτηση σχετικά με το εάν πρέπει να υλοποιηθεί, υποστηρίζει.

«Παρά ταύτα, η ΕΕ υποστηρίζει το έργο. Για τρία χρόνια, εξηγούμε σε όλους τους ομολόγους μας ότι η οικονομικά και πολιτικά ορθή οδός, η υπαγόρευση τόσο της οικονομικής όσο και της πολιτικής λογικής, είναι η δημιουργία αυτής της σύνδεσης μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας και Ελλάδας».

Θα συνεχίσει, λέει ο κ. Έρχιουρμαν, να εξηγεί τη θέση του «σύμφωνα με τη βούληση του λαού μας για μια λύση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Η Τουρκία πράττει μέγιστη υποκρισία» - Η δέσμευση ΠτΔ για το Κυπριακό και η απάντηση στον Ερντογάν

«Η Τουρκία πράττει μέγιστη υποκρισία» - Η δέσμευση ΠτΔ για το Κυπριακό και η απάντηση στον Ερντογάν

Την ετοιμότητα του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, από το σημείο όπου είχαν διακοπεί το 2017, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της 81ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.