ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάριος Δημητριάδης : «Θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το Λιμάνι Λεμεσού »

Μάριος Δημητριάδης : «Θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το Λιμάνι Λεμεσού »

Θα επιτευχθούν οι στόχοι για το λιμάνι της Λεμεσού, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, ενώ είπε ότι προωθούνται ενέργειες για καθιέρωση του λιμανιού της Λάρνακας και της μαρίνας ως ένα σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης θα επιτύχουν την ενίσχυση της εμπορικότητας των κυπριακών λιμανιών και πως όλες οι προσπάθειες θα αποβούν προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων φορέων της λιμενικής βιομηχανίας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας», είπε.

Μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι βρισκόμαστε, εν μέσω καινοτόμων και διαρθρωτικών αλλαγών, ενόψει της εμπορικοποίησης των εργασιών του λιμανιού της Λεμεσού.

Για τη διαδικασία αυτή είπε ότι καταβάλλονται εντατικές και συνεχόμενες προσπάθειες, ώστε να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων. «Είμαι πεπεισμένος, πως στη βάση του ποιοτικού και πραγματικού ενδιαφέροντος που έχει υποβληθεί, θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για καθιέρωση του λιμανιού της Λάρνακας και της μαρίνας σε ένα σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας, είπε ότι το Υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την πρόσκληση υποβολής εξειδικευμένων προσφορών και προετοιμασία των αναγκαίων εγγράφων, αναφορικά με την ορθολογιστική ανάπτυξη του χερσαίου και του θαλάσσιου χώρου.

Επίσης είπε ότι προχωρούν όλοι οι αναγκαίοι σχεδιασμοί και ενέργειες για ενδυνάμωση του ανταγωνιστικού χαρακτήρα των κυπριακών λιμανιών.

Στρατηγικός εταίρος σε κάθε προσπάθεια αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, όπως η μέγιστη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των κυπριακών λιμανιών, είπε ο κ. Δημητριάδης.

Αναφερόμενος στο ρόλο του Συνδέσμου, είπε ότι κατέχει διαχρονικά καθοριστικό ρόλο τόσο σε ό,τι αφορά τα δρώμενα της τοπικής λιμενικής βιομηχανίας, όσο και ως προς τις επιδόσεις σε παγκόσμιο πεδίο.

Εμφανίστηκε τέλος βέβαιος πως οι εξελίξεις θα αποδειχθούν ευεργετικές για τον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, ώστε να μπορέσει να ενισχύσει ακόμα καλύτερα τις προοπτικές του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top