ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με εντάσεις άρχισε η απεργία της ΕΤΥΚ

Με εντάσεις άρχισε η απεργία της ΕΤΥΚ

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα (17/12) τα μέλη της ΕΤΥΚ στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Πρόκειται για μέτρο αντίδρασης στη μη-εφαρμογή από τη Διοίκηση της Συνεργατικής Κεντρικής της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2015 για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Όπως ανέφερε  στο τρίτο ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, κ Χρίστος Παναγίδης, η  ΕΤΥΚ  δεν διεκδικεί ούτε προσαυξήσεις για τα μέλη της, ούτε ΑΤΑ.

Απαντώντας στις τοποθετήσεις του γενικού διευθυντή του Συνεργατισμού, Νικόλα Χατζηγιάννη, ο κύριος Παναγίδης είπε ότι ένας αριθμός εργαζομένων έχει επιλέξει το δρόμο της δικαιοσύνης και η συντεχνία δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στην επιλογή τους.

Για την απεργία, ο κύριος Παναγίδης, ανέφερε ότι υπήρχε συμφωνία με την ηγεσία του Συνεργατισμού, η οποία δεν υλοποιείται.

Διερωτήθηκε τι μεσολάβησε και ποιος έχει παρέμβει για να μην υπογραφεί η συμφωνία.

Στην αντίπερα όχθη ο γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Νικόλας Χατζηγιάννης, δήλωσε ότι τα  250 καταστήματα του Συνεργατισμού, θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα για την εξυπηρέτηση του κοινού, παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απεργία. Ενώ ανέφερε ότι θα επηρεαστεί, το θέμα των αναδιαρθρώσεων των δανείων, αφού η σημερινή είναι η τρίτη ημέρα απεργίας μέσα στο Δεκέμβριο.

Αναφερόμενος στους λόγους, για τους οποίους η ηγεσία του Συνεργατισμού δεν υπέγραψε της συμφωνία με την ΕΤΥΚ, γεγονός το οποίο οδήγησε στη λήψη μέτρων, ο κύριος Χατζηγιάννης, ανέφερε ότι, μετά την επαναξιολόγηση της συμφωνίας διαπιστώθηκε ότι η ΕΤΥΚ θα μπορούσε να διεκδικήσει αναδρομικές προσαυξήσεις και ΑΤΑ για το 2014 και το 2015.

Τέλος ο κύριος Χατζηγιάννης διερωτήθηκε πώς μπορεί σε ένα περιβάλλον με 15%  ανεργία και αναδιαρθρώσεις, να επανέρχεται μόνο για το Συνεργατισμό θέμα προσαυξήσεων.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, χαρακτηρίζει απαράδεκτη και ανεύθυνη τη σαρανταοκτάωρη απεργία της ΕΤΥΚ στο Συνεργατισμό.

Σε γραπτή δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι η απεργία υπονομεύει τις προσπάθειες για οριστική σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και για ανάκαμψη της οικονομίας.

Κυρίως, τονίζει, συνιστά πρόκληση προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους φορολογούμενους.

ΠΗΓΗ www.riknews.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top