ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Προβλέπει σταθερή, ήπια ανάπτυξη στην ευρωζώνη βραχυπρόθεσμα

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Προβλέπει σταθερή, ήπια ανάπτυξη στην ευρωζώνη βραχυπρόθεσμα

Η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό βραχυπρόθεσμα πριν ανακτήσει κάποια δυναμική τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι για την προοπτική αυτή, ανέφερε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η κατανάλωση των νοικοκυριών θα συνεχίσει να είναι η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, επωφελούμενη από τις βελτιωμένες αγορές εργασίας ενώ οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα μπορούσαν επίσης να ενισχυθούν, ανέφερε η ΕΚΤ στο οικονομικό της δελτίο.

"Παραμένουν οι πτωτικοί κίνδυνοι αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης στην ευρωζώνη", ανέφερε η ΕΚΤ. "Οι πτωτικοί κίνδυνοι συνδέονται, κυρίως, με την αυξημένη αβεβαιότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία καθώς και με ευρύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους". "Οι κίνδυνοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν την παγκόσμια ανάπτυξη και τη ζήτηση από το εξωτερικό για τις εξαγωγές της ευρωζώνης και ευρύτερα την εμπιστοσύνη", πρόσθεσε η ΕΚΤ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top