ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Ιορδανών δικηγόρων στο Δήμο Πάφου

Επίσκεψη Ιορδανών δικηγόρων στο Δήμο Πάφου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου και τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Δήμου είχε σήμερα η αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Ιορδανίας, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην πόλη, σε υλοποίηση των προνοιών του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης που υπέγραψαν πρόσφατα στην ιορδανική πρωτεύουσα ο Δήμος Πάφου και ο Δήμος του Μείζονος Αμμάν, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

Μιλώντας στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στις μακρόχρονες φιλικές σχέσεις που διατηρούν Κύπρος και Ιορδανία, τονίζοντας ότι στη σύγχρονη εποχή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναπτύσσονται σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των πολιτών και όχι μόνο μεταξύ των αιρετών. Παρότρυνε τον Δικηγορικό Σύλλογο του Αμμάν να προχωρήσει στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τον αντίστοιχο Σύλλογο της Πάφου, επισημαίνοντας ότι η πόλη μας αποτελεί την πύλη εισόδου της Ευρώπης προς τη Μέση Ανατολή, ενώ το Αμμάν είναι η γέφυρα που ενώνει τον Αραβικό Κόσμο με την ευρωπαϊκή Κύπρο.

Ω εκ τούτου, είπε ο Δήμαρχος, οι μεταξύ σας σχέσεις μπορούν να καταστούν πολυδιάστατα χρήσιμες και αμοιβαία επωφελείς.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ιορδανίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη θερμή φιλοξενία και τόνισε ότι τα μέλη του, κατά την εδώ παραμονή τους, αισθάνθηκαν ότι βρίσκονται μεταξύ αδελφών.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δικηγόροι της Ιορδανίας θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας στην επαρχία μας και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι άρχισαν ήδη να εργάζονται προς την κατεύθυνση της υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Δικηγορικό Σύλλογο της Πάφου.

Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο Δικηγορικών Συλλόγων, κατά την οποία έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με τις ευκαιρίες επιχειρηματικών συνεργασιών σε Κύπρο και Ιορδανία αντίστοιχα και αναλύθηκαν τα νομικά πλαίσια των δύο χωρών. Χθες βράδυ ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου παρέθεσε δείπνο προς τιμή των Ιορδανών συναδέλφων του.

Η επίσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου της Ιορδανίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Πάφου, του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top