ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από την Ισπανία έφτασαν 16 κιλά κάνναβης - Βρίσκονταν υπό παρακολούθηση τα πέντε πρόσωπα

Από την Ισπανία έφτασαν 16 κιλά κάνναβης - Βρίσκονταν υπό παρακολούθηση τα πέντε πρόσωπα

Τα έστειλαν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών και τα παρέδωσε courier.

Όπως δήλωσε  την Πέμπτη (17/12) ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης, η ΥΚΑΝ κατείχε πληροφορία ότι 31χρονος Ελληνοκύπριος από τη Λευκωσία θα παραλάβει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από το εξωτερικό, πιθανό μέσω ταχυδρομείου ή ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών.

Μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο πρόσωπο και τις επαφές του με άλλα τέσσερα άτομα, που στην συνέχεια φάνηκε ότι εμπλέκονταν στην υπόθεση, τα οποία τέθηκαν επίσης υπό παρακολούθηση. Χθες γύρω στις 09:55 ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών παρέδωσε δύο κιβώτια σε πρόσωπο, ηλικίας 28 χρονών, από την Ελλάδα.

Στη συνέχεια προσέγγισε το μέρος Ελληνοκύπριος 39 χρονών, και ο 28χρονος από την Ελλάδα φέρεται να τοποθέτησε τα κιβώτια που ήταν στο όνομα του στο αυτοκίνητο του Ε/κ.

Οπως είπε ο κ. Σεργίδης, ο 39χρονος Ελληνοκύπριος κατευθύνθηκε σε παραπλήσιο χώρο στάθμευσης καταστήματος όπου μέλη της ΥΚΑΝ τον ανέκοψαν για έλεγχο. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα δύο κιβώτια, εντοπίστηκαν 13 συσκευασίες συνολικού βάρους 16 κιλών κάνναβης περίπου.

 Ο 39χρονος συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα. Ο 28χρονος ανακόπηκε για έλεγχο και κλήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ για ανάκριση. Στη συνέχεια προέκυψαν μαρτυρίες αλλά και βάσει της παρακολούθησης που έγινε προηγουμένως από την ΥΚΑΝ, συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα, ένας Ελληνοκύπριος 31 χρονών από τη Λευκωσία, ο αδελφός του 40 χρονών από τη Λευκωσία κάτοικος Λεμεσού ο οποίος κατά την ανακοπή του προσπάθησε να διαφύγει. Ακινητοποιήθηκε και στην κατοχή του φέρεται να εντοπίστηκε 1 γραμμάριο κάνναβης. Σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψη του φέρεται να προέβαλε αντίσταση και να ασκήθηκε - όπως δήλωσε ο κ. Σεργίδης- η ανάλογη βία, και ακόμα ένας Ελλαδίτης 26 χρονών, ανέφερε ο κ. Σεργίδης.

Οι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν με δικαστικό ένταλμα για διάφορα αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη όλοι διατυπώνουν διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται στο παρόν στάδιο. Θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου όπου η Αστυνομία θα ζητήσει 8 ημέρες κράτησής τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top