ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις κατοίκων της Αναφωτίας: «Καταστρέφουν τη φύση και πλήττουν πρόσφυγες για έναν αχρείαστο δρόμο»

Αντιδράσεις κατοίκων της Αναφωτίας: «Καταστρέφουν τη φύση και πλήττουν πρόσφυγες για έναν αχρείαστο δρόμο»

Προτάσσει τα στήθη του ο Κοινοτάρχης της κατεχόμενης Βοκολίδας και πρόσφυγας, ο οποίος κατοικεί μετά από την τουρκική εισβολή στο χωριό της επαρχίας Λάρνακας, Αναφωτία, αντιδρώντας στη κατασκευή δρόμου που θα περνά από τη γειτονιά του.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

«Εμείς οι πρόσφυγες που κατοικούμε εδώ και 41 χρόνια στην Αναφωτία, νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το κοινοτικό συμβούλιο της Αναφωτίας, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και το Υπουργείο Εσωτερικών για άλλη μία φορά δεν υπολογίζουν την άποψη μας», ισχυρίζεται ο κοινοτάρχης της κατεχόμενης Βοκολίδας, Ευάγγελος Κίττος,  ο οποίος ζει στην Αναφωτία.

Ο κύριος Κίττος καταγγέλλει τις πιο πάνω υπηρεσίες ότι έχουν προαποφασίσει την κατασκευή, αχρείαστου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δρόμου, που θα περνά από την περιοχή όπου κατοικούν οι πρόσφυγες.  Για την κατασκευή θα αποκοπούν πολύτιμα -για το περιβάλλον-δέντρα και ευκάλυπτοι που για χρόνια στόλιζαν την περιοχή, ενώ ο δρόμος θα φτάνει μέχρι την αυλή του σπιτιού του.   

Ο κοινοτάρχης Βοκολίδας, όπως και άλλοι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα και θεωρούν άσκοπο το έργο. Καταγγέλλουν επίσης ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα άλλων κατοίκων.  «Δρόμοι στο χωριό υπάρχουν, όπως επίσης και παρακαμπτήριος δρόμος και η κατασκευή νέου δεν δικαιολογείται» καταγγέλλει ο κύριος Κίττος. Θέτει επίσης άλλα μείζονα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινότητα, πιο σημαντικά τα οποία άμεσα πρέπει να δει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αναφωτίας, όπως οι ακαθαρσίες που υπάρχουν παντού, η απομάκρυνση βαρελιών με επικίνδυνο υλικό εντός της κατοικημένης περιοχής και η αναβάθμιση του χωριού.

Ο κύριος Κίττος με επιστολή του καλεί τον Έπαρχο Λάρνακας και τον Υπουργό Εσωτερικών να παρέμβουν, όπως επίσης και τον βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη. 

 O δρόμος θα αρχίζει από αυτό εδώ το σημείο (τα δέντρα τα οποία θα αποκοπούν)

Θα περνά από το χωράφι πιο κάτω 

Από την αυλή του κυριού Ευάγγελου Κίττου 

Και θα καταλήγει εδώ 

Ο υφιστάμενος παρακαμπτήριος δρόμος 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top