ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν από τον Ισημερινό

Τρεις τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν από τον Ισημερινό

Οι αρχές του Ισημερινού προχώρησαν στη σύλληψη ενός πλεούμενου, το οποίο είχε τη δυνατότητα να καταδύεται εν μέρει, στα θαλάσσια σύνορα με την Κολομβία, στον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς μετέφερε τρεις τόνους κοκαΐνης με προορισμό τις ΗΠΑ, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Η επιχείρηση, την οποία διεξήγαγαν από κοινού οι ένοπλες δυνάμεις του Ισημερινού και η αστυνομία της Κολομβίας, είχε αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα «αυτοσχέδιο» πλεούμενο μια μηχανή του οποίου είχε υποστεί βλάβη. Τρεις Κολομβιανοί υπήκοοι συνελήφθησαν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού Χοσέ Σεράνο επισήμανε ότι οι αρχές της χώρας του έχουν κατασχέσει 78 τόνους κοκαΐνης από την αρχή της χρονιάς.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC), η οποία δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο, ο Ισημερινός θεωρείται πλέον μια χώρα όπου δεν υπάρχουν παράνομες καλλιέργειες κόκας και στην οποία δεν καταγράφεται διακίνηση ναρκωτικών.

Αντιθέτως η Κολομβία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο, η οποία ανήλθε σε 442 τόνους το 2014, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ποσότητα η οποία ήταν αυξημένη κατά 52% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top