ΚΟΣΜΟΣ

Kατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης στην Κίνα - Θάφτηκαν άνθρωποι και κτήρια

Kατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης στην Κίνα - Θάφτηκαν άνθρωποι και κτήρια

Ενενηνταένα άτομα αγνοούνται, είπαν τα κρατικά μέσα ειδήσεων την Κυριακή, μετά την κατάρρευση ενός τεράστιου σωρού από βιομηχανική λάσπη στην Κίνα, η οποία ισοπέδωσε 33 κτίρια θάβοντας πολλά από αυτά κάτω από χώμα.

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα για το βιομηχανικό ατύχημα στη νότια πόλη Σενζέν, το οποίο έγινε τέσσερις μήνες μετά από τεράστιες χημικές εκρήξεις στο νότιο λιμάνι Τιανζίν οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, φέρνοντας το θάνατο σε πάνω από 160 άτομα.

Το δυστύχημα έγινε όταν ένας σωρός από λάσπη έπεσε πάνω σε πολυόρωφα κτίρια στο βιομηχανικό πάρκι Χενγκτάγιου, στην βορειοδυτική νέα επαρχία Γκουανμίνγκ την Κυριακή το πρωί, τα οποία ενώ κατέρρεαν έστελναν ποτάμια χώματος στον αέρα. Η κατολίσθηση οφείλεται στην συσσώρευση λάσπης που έμεινε από κατασκευές στην περιοχή, είπε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Τμήμα του κύριου αγωγού φυσικού αερίου της Κίνας που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό κομμάτι της χώρας και που βρίσκεται στην περιοχή εξερράγη, είπε το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας (CCTV).
Μεταξύ άλλων στην περιοχή βρίσκονται 500 πυροσβέστες και 30 σκυλιά για να βρουν τυχόν επιζώντες.

Εκατοντάδες άτομα σε σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα από τα ερείπια για να βρουν επιζώντες, καθώς η κατολίσθηση έχει καλύψει πολλά κτίρια με ένα παχύ στρώμα λάσπης. Από τα κτίρια που καταστράφηκαν, 14 ήταν εργοστάσια, 13 γραφεία και 3 ξενώνες.

Το πρακτορείο Σινχουά μετέδωσε ότι 14 άτομα είχαν διασωθεί και πάνω από 900 απομακρύνθηκαν από την περιοχή μέχρι χθες το βράδυ. Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι από τους 91 αγνοούμενους, 59 είναι άντρες και 32 γυναίκες. Νωρίτερα, ο αριθμός των αγνοουμένων που είχε δοθεί υπολογίζονταν στους 59.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top