ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για μεταφορά συνομιλιών στο Νταβός, διευκρινίζει η Κυβέρνηση

Δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για μεταφορά συνομιλιών στο Νταβός, διευκρινίζει η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση διευκρινίζει ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για μεταφορά των συνομιλιών ή πραγματοποίησης διάσκεψης για το θέμα των εγγυήσεων στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ότι στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο θα ήταν πρόωρο, επαναλαμβάνει την προσήλωση της στο διάλογο και εκφράζει την αποφασιστικότητα της να μη συναινέσει σε τέτοιου είδους ενέργειες που στην ουσία δυσχεραίνουν την εν εξελίξει διαδικασία.

«Σε σχέση με το δημόσιο διάλογο που γίνεται με αφορμή την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νταβός, η Κυβέρνηση επιθυμεί κατ’ αρχάς να διευκρινίσει ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για μεταφορά των συνομιλιών ή και για πραγματοποίηση της όποιας διάσκεψης που να αφορά το θέμα των εγγυήσεων, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης σε γραπτή δήλωσή του.

Εξάλλου, προσθέτει, «όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ξεκαθαρίσει, στην παρούσα φάση του εν εξελίξει διαλόγου κάτι τέτοιο θα ήταν πρόωρο και σε καμία περίπτωση βοηθητικό».

Αυτή τη στιγμή, επισημαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού και η δική μας πλευρά πράττει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει την πατρίδα μας».

«Τυχόν ιδέες ή και σκέψεις, στις οποίες – επαναλαμβάνεται - η Κυβέρνηση δεν υπήρξε κοινωνός, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη», σημειώνει.

Και επειδή, αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης, «ουδείς επιθυμεί περισσότερο από τη δική μας πλευρά η παρούσα διαπραγματευτική διαδικασία να φέρει συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα, επαναλαμβάνουμε την προσήλωση μας στο διάλογο και εκφράζουμε την αποφασιστικότητα μας να μη συναινέσουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες που στην ουσία δυσχεραίνουν την εν εξελίξει διαδικασία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top