Συνέλαβαν στη Γαλλία γυναίκα που έκανε την έγκυο -Θα έκρυβε βόμβα στην ψεύτικη κοιλιά της

Συνέλαβαν στη Γαλλία γυναίκα που έκανε την έγκυο -Θα έκρυβε βόμβα στην ψεύτικη κοιλιά της

Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε μία γυναίκα, η οποία διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή της μία ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η γυναίκα σκόπευε να τη χρησιμοποιήσει για να κρύψει εκρηκτικά, για να κάνει επίθεση αυτοκτονίας. Πρόκειται για μία 25χρονη, που έχει ασπαστεί τον μουσουλμανισμό, ενώ συνελήφθη και ο 34χρονος σύντρόφός της, με τη Γαλλία να παραμένει σε κατάσταση υψηλού συναγερμού κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Το ζευγάρι συνελήφθη στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στο Μονπελιέ, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για σχέσεις με την τρομοκρατία. Στη συνέχεια έγινε έρευνα στο σπίτι τους, όπου βρέθηκε η ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης.

Η «κοιλιά» ήταν καλυμμένη με αλουμινόχαρτο, σε μία πιθανή προσπάθεια να κάνουν τα πιθανά περιεχόμενά της μη ανιχνεύσιμα στους ελέγχους, ανέφερε πηγή κοντά στις έρευνες, σύμφωνα με την Telegraph.

Γυναίκες που έχουν κάνει επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μέση Ανατολή έχουν κρύψει πολλές φορές τα εκρηκτικά σε ψεύτικες κοιλιές εγκυμοσύνης, ενώ αυτό το «εργαλείο» χρησιμοποιείται και για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Επίσης η αστυνομία ανακάλυψε στον υπολογιστή του ζευγαριού υλικό εξτρεμιστικής ισλαμικής προπαγάνδας, ενώ η γυναίκα είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο πληροφορίες για την κατασκευή βόμβας. Στις έρευνες δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.