ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς ο «Τάσος» στα 23 του χρόνια έγινε παιδί της νύχτας;

Πώς ο «Τάσος» στα 23 του χρόνια έγινε παιδί της νύχτας;

Το 2015 θα μας αποχαιρετήσει με άλλο ένα φονικό το οποίο συντάραξε και πάλι το νησί μας.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Χωρίς καλά – καλά να έχει ξετυλιχθεί το κουβάρι γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Γεωργίου, αναπόφευκτα εγείρονται διάφοροι προβληματισμοί που έχουν να κάνουν με την ψυχοσύνθεση και το κοινωνικό προφίλ ανθρώπων που μπαίνουν από μικρή ηλικία στον «χώρο της νύχτας».

Ο ψυχίατρος Κυριάκος Βερεσίες, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε πως ο κοινωνικός περίγυρος και τα πρότυπα που δημιουργεί μια κοινωνία παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για να καταλήξει κάποιος νέος στον χώρο της παρανομίας.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως: «Ο κάθε άνθρωπος αναζητεί τρόπους να επιβιώσει δημιουργικά. Κάποιος καλός μαθητής για παράδειγμα θα εστιάσει στην μόρφωση του. Όταν όμως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για το συγκεκριμένο άτομο να πετύχει στην κοινωνία εντός του νόμου τότε στρέφεται στην παρανομία».

Στην ουσία, οι παράγοντες που επηρεάζουν για να εισέλθει  ένας νέος στον χώρο της παράνομης δράσης είναι:

  • Ο κοινωνικός περίγυρος
  • Τα πρότυπα που δημιουργεί μια κοινωνία
  • Η διαπαιδαγώγηση από την οικογένεια
  • Ο χαρακτήρας του ατόμου

Ο κ. Βερεσίες εξήγησε ότι στην Κύπρο της διαφθοράς, έξυπνος και άξιος θαυμασμού θωρείται εκείνος που κερδίζει εύκολο χρήμα –συνήθως μέσα από την παρανομία- και καταφέρνει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Άρα, το εύκολο χρήμα σε συνδυασμό με την κοινωνική αναγνώριση του ως «μάγκα», που λειτουργεί έξω από τα πλαίσια του νόμου, καθώς και η αδυναμία της οικογένειας να ελέγξει μια τέτοια κατάσταση, οδηγεί τους νέους σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

«Η οικονομική κρίση και η ανεργία εντείνουν αυτά τα φαινόμενα» σημειώνει, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ένας άνθρωπος που παρανομεί δεν προέρχεται κατ’ ανάγκην από τα χαμηλότερα οικονομικά – κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας, όμως μπορεί θεωρηθεί ως πιο ευάλωτος.

Η δολοφονία του Τάσου συμπίπτει και μέσα στο κλίμα των εορτών γεγονός που βαραίνει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα, σε μια Κύπρο που όσο περνάει ο καιρός φαίνεται χάνει όλο και περισσότερο τις αξίες της.

Ας προβληματιστούμε λοιπόν όλοι μας για το ποια κοινωνία θέλουμε να χτίσουμε, πάνω σε ποιες αρχές και σε ποιους ηθικούς κανόνες, ευελπιστώντας ότι ίσως κάτι μπορεί να καταφέρουμε και κάτι μπορεί να αλλάξει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Άνοιξε νέος κύκλος αίματος – Το Low στη Λακατάμια και τα… ανοιχτά ενδεχόμενα

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Εννέα από τις έντεκα σφαίρες βρήκαν στόχο

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ήξερε τι ώρα θα έβγαινε ο Τάσος από την πολυκατοικία όπου διέμενε ο φίλος του

Φόνος στο Στρόβολο: Θύμα ο 23χρονος Τάσος Γεωργίου (ΦΩΤΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ – Άγριο φονικό τα ξημερώματα στην Λευκωσία

Λευκωσία: Τον προειδοποίησαν βάζοντας του βόμβα στο αυτοκίνητο του

 

Tags:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top