ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τον Γιώργο Περδίκη

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τον Γιώργο Περδίκη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουν σε μια λύση του Κυπριακού που να προϋποθέτει τη συναίνεση των δυο κοινοτήτων χωρίς εγγυήσεις τρίτων δυνάμεων και εφαρμογή των ατομικών δικαιωμάτων, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των αποφάσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο οικολογικών κομμάτων, αλλά και να αναλυθούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στην Αθήνα, συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Γιώργος Δημητρίου, Μαρία Πετεινάκη, Τηλέμαχος Σπασίδης, Φίλιππος Γκανούλης και Κώστας Διάκος, επίσης ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου κινήματος των Πρασίνων Αλέξανδρος Παγουλάτος και τα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου, Κώστας Λουκέρης, Δημήτρης Πασχάλης και Βασίλης Κούτσικος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πέρα από ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία και την πολιτική παρουσία των δυο κομμάτων, στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και η επιμονή των Τουρκοκυπρίων για τη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων, όπου ο κ. Περδίκης εξέφρασε την πάγια θέση για ανεξάρτητη κι ελεύθερη Κύπρο.

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουν σε μια λύση του Κυπριακού που να προϋποθέτει τη συναίνεση των δυο κοινοτήτων χωρίς εγγυήσεις τρίτων δυνάμεων και εφαρμογή των ατομικών δικαιωμάτων, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των αποφάσεων του ΟΗΕ”, προστίθεται.

Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα ειδικού οικολογικού ενδιαφέροντος και περιβαλλοντικών προκλήσεων, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο χώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top