ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι μουσουλμάνων ετοίμαζε αιματοκύλισμα σε εμπορικό κέντρο στο Λονδίνο – Ζητούσαν οδηγίες από το twitter! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ζευγάρι μουσουλμάνων ετοίμαζε αιματοκύλισμα σε εμπορικό κέντρο στο Λονδίνο – Ζητούσαν οδηγίες από το twitter! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη της Βρετανίας, καθώς ένα ζευγάρι μουσουλμάνων κρίθηκε ένοχο για το ότι σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για τον 25χρονο Μοχάμεντ Ρίμαν και την 24χρονο σύζυγό του Σάνα Αχμέντ Καν οι οποίοι στα πρότυπα των επιθέσεων αυτοκτονίας τζιχαντιστών του ISIS σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο «Westfield» στο Λονδίνο ή, εναλλακτικά, σε σταθμό του μετρό.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το ζευγάρι ήθελε η επίθεση να συμπέσει με την 10η «επέτειο» των βομβιστικών επιθέσεων που είχαν αιματοκυλίσει στις 7/7/2005 τη βρετανική πρωτεύουσα.

Οπως αναφέρει η Daily Mail το ζεύγος έκανε και δοκιμές με εκρηκτικά στην αυλή του σπιτιού του και τις κατέγραφαν με βίντεο. Τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν όταν ο Ρίμαν άρχισε να ζητά... συμβουλές μέσω twitter από τους οπαδούς του για το ποιος ήταν ο καλύτερος στόχος: «Το εμπορικό κέντρο Westfield του Λονδίνου ή το μετρό;» ρωτούσε μέσω ενός προφίλ με το ψευδώνυμο σιωπηλός βομβιστής, το οποίο είχε φωτογραφία του διαβόητου Τζιχάντι Τζον.

Σε έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι του ζεύγους στο Μπέρκσάιρ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 10 κιλά εκρηκτικών - το διπλάσιο εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν στις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο στις 21/7/2005.

Η κατηγορούσα αρχή είπε στο δικαστήριο ότι ο επίδοξος βομβιστής βρίσκονταν μόλις λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της συσκευής που αν πυροδοτούνταν θα είχε προκαλέσει μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top