ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντερβίς Έρογλου: «Είναι επικίνδυνο να δίνουμε ελπίδες στον λαό ότι θα υπάρξει συμφωνία σε σύντομο διάστημα»

Ντερβίς Έρογλου: «Είναι επικίνδυνο να δίνουμε ελπίδες στον λαό ότι θα υπάρξει συμφωνία σε σύντομο διάστημα»

Είναι επικίνδυνο να δίνουμε ελπίδες στον λαό ότι θα υπάρξει συμφωνία σε σύντομο διάστημα ενώ δεν υπάρχει ακόμη καμιά συγκεκριμένη εξέλιξη, ανέφερε ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου προσθέτοντας ότι “πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθούμε επισταμένως τις εξελίξεις”.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο μήνυμά του για την νέα χρονιά ο κ. Έρογλου εκφράζοντας την άποψη ότι η λύση θα είναι αφορμή για την ανάπτυξη των δύο “λαών”, θα συμβάλλει στην ευημερία του νησιού και στην διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. “Αλλά δεν μπορεί κάθε συμφωνία να είναι καλή”. Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να παρακολουθούμε επισταμένως τις εξελίξεις, συμπλήρωσε.

Στα εσωτερικά θέματα ευχήθηκε όπως το νέο χρόνο η “βουλή” εργαστεί πιο ενεργά και η “κυβέρνηση” να κάνει άμεσα βήματα στα ζητήματα που έχει αφήσει πίσω.

Ο Ντερβίς Έρογλου ευχήθηκε σε ολόκληρο τον “λαό μας, τα αδέρφια μας στην μητέρα Τουρκία και την ανθρωπότητα να ζήσουν όμορφες μέρες, με υγεία, ειρήνη και ευημερία, μακριά από πολέμους, καταστροφές και δυστυχήματα”.

Οι Τ/κ, πρόσθεσε, επιθυμούν πλέον να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στο Κυπριακό σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα που δεν έχει συζητηθεί. “Το σημαντικό εδώ είναι να προκύψει μια κοινή αντίληψη μεταξύ των δύο πλευρά στο θέμα της συμφωνίας που θα βασίζεται στις πραγματικότητες και θα μπορεί να είναι βιώσιμη. Όπως παρακολουθώ εγώ μέχρι τώρα στη στάση της ε/κ πλευράς δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή”.

Οι προθέσεις των Ε/κ δεν αλλάζουν και εάν εμείς κάνουμε δώρο μια συμφωνία που θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για να επιβάλλουν τις δικές τους επιθυμίες, ο τ/κ “λαός” θα έχει μεγάλο πλήγμα, όπως φάνηκε και μεταξύ των ετών 1963-1974, πρόσθεσε. Γι` αυτό, συμπλήρωσε,θα πρέπει να επαγρυπνούν και να υπολογίζουν καλά κάθε βήμα που κάνουν και κάθε λέξη που λένε. Οι Ε/κ έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετοι σε ένα νέο συνεταιρικό κράτος. Αντί για μια συμφωνία που να βασίζεται στις πραγματικότητες επιδιώκουν μια συμφωνία, εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά όπως το αντιλαμβάνονται αυτοί σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα, πρόσθεσε λέγοντας ότι οι Ε/κ είναι αντίθετοι και προς το να γίνει η συμφωνία που θα επιτευχθεί πρωτογενές δίκαιο.

Επανέλαβε δε την θέση του ότι η συνέχεια των τουρκικών εγγυήσεων είναι “κόκκινη γραμμή” για την τ/κ πλευρά.

Οι συγκλίσεις στα θέματα του περιουσιακού και του εδαφικού, συνέχισε ο κ. Έρογλου, “είναι για μας κίνδυνος ίσος με την κοινωνική κατάρρευση”. Γι` αυτό, ανέφερε, όσο η στάση των Ε/κ είναι εκεί, ο “λαός” μας δεν πρέπει να παραπλανείται ούτε να τον αποκοιμίζουν με ροζ όνειρα. Είναι επικίνδυνο, ανέφερε, να δίνουμε ελπίδες στον λαό ότι θα υπάρξει συμφωνία σε σύντομο διάστημα ενώ δεν υπάρχει ακόμη καμιά συγκεκριμένη εξέλιξη.

Όταν κρύβεις κάτι από τον “λαό” δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά, ακόμα και αν φτάσεις δεν θα επιτύχεις, σημείωσε λέγοντας ότι στο τέλος αυτός που θα αποφασίσει είναι ο λαός. “Πρέπει να δοθεί άμεσα λεπτομερής πληροφόρηση για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και έτσι πρέπει να συνεχισθεί”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top