ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο και Ολλανδία αλλάζουν τα σύνορά τους

Βέλγιο και Ολλανδία αλλάζουν τα σύνορά τους

Τα σύνορα μεταξύ των χωρών έχουν προκαλέσει ανά τους αιώνες αιματοχυσίες.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή των συνόρων μεταξύ του Βελγίου και της Ολλανδίας θα γίνει πολιτισμένα και κατόπιν συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, το Βέλγιο θα ανταλλάξει ένα μικρό κομμάτι γης στον ποταμό Μεύση κοντά στην πόλη Βιζέ, με ένα άλλο επίσης μικρό κομμάτι γύρω από έναν υδροφράχτη που έχει κατασκευαστεί με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι λόγοι για τους οποίους θα γίνουν αυτές οι ανταλλαγές είναι νομικοί.

«Μία μέρα ένας περαστικός βρήκε ένα αποκεφαλισμένο πτώμα και προφανώς κάλεσε τις ολλανδικές αρχές, που απάντησαν ωστόσο ότι η υπόθεση ανήκε στη δικαιοδοσία του Βελγίου. Επομένως, έπρεπε να πάμε εκεί με βάρκα με τον εισαγγελέα, τον ιατροδικαστή, τους άνδρες της σήμανσης, Έπρεπε να πηγαίνουμε μπρος-πίσω με τη βάρκα. Δεν ήταν καθόλου πρακτικό».

Με τα χρόνια το ποτάμι μετέτρεψε το μικρό κομμάτι γης που δίνει το Βέλγιο σε χερσόνησο με χερσαία πρόσβαση μόνο για την Ολλανδία. Αυτό έκανε την επιβολή του νόμου ιδιαίτερα δύσκολη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top