ΚΟΣΜΟΣ

Eκκενώθηκαν σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Μόναχο υπό την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος

Eκκενώθηκαν σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Μόναχο υπό την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος

Αντιτρομοκρατικός συναγερμός χτύπησε στο Μόναχο της Γερμανίας το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Η Αστυνομία εκκένωσε δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς – συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού σταθμού της πόλης – λίγες ώρες πριν την αλλαγή του έτους λόγω «πολύ συγκεκριμένων πληροφοριών» για «σοβαρή, επικείμενη επίθεση».

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa, ο επικεφαλής της βαυαρικής Αστυνομίας δήλωσε πως οι γερμανικές Αρχές προειδοποιήθηκαν ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε να χτυπήσει το Μόναχο με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, στις οποίες θα συμμετείχαν πέντε έως επτά καμικάζι.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο βαυαρός αστυνομικός διευθυντής διευκρίνισε πάντως ότι έως τώρα δεν έχουν γίνει για συλλήψεις.

Σύμφωνα μάλιστα με το dpa οι δύο σταθμοί τρένων έχουν τεθεί και πάλι σε λειτουργία, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι ανησυχίες έχουν καταλαγιάσει.

Οι πληροφορίες για τα φερόμενα τρομοκρατικά σχέδια διαβιβάστηκαν στις γερμανικές Αρχές από τις μυστικές υπηρεσίες ενός φιλικού κράτους, εν μέσω κλίματος φόβου ότι οι τζιχαντιστές φιλοδοξούν να χτυπήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος με αφορμή τους εορτασμούς για την αλλαγή του έτους.

Οι φόβοι για ενδεχόμενο επιθέσεων προκάλεσαν την ακύρωση των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων στις Βρυξέλλες, το κλείσιμο της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι, όπου στις 13 Νοεμβρίου 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μπαράζ επιθέσεων από τζιχαντιστές του ISIS.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, χιλιάδες Γερμανοί συνέρρευσαν στους δρόμους της πόλης, αψηφώντας το κρύο και τον κίνδυνο, ώστε να γιορτάσουν την είσοδο του 2016.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top