ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κληρίδης: «Κάποιοι νομίζουν ότι γνωρίζουν καλύτερα από τον Γ. Εισαγγελέα» - Πέρασε στην αντεπίθεση για την υπόθεση Κυπριανού – Χαραλαμπίδου

Κληρίδης: «Κάποιοι νομίζουν ότι γνωρίζουν καλύτερα από  τον Γ. Εισαγγελέα» - Πέρασε στην αντεπίθεση για την υπόθεση Κυπριανού – Χαραλαμπίδου

Καμιά εκ διαμέτρου αντίθετη στάση υπήρξε μεταξύ Αστυνομίας και Νομικής Υπηρεσίας, όπως επανειλημμένα αναφέρθηκε από κάποιους, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένος να επανέλθει στο θέμα της δημόσιας συζήτησης, που επαναπροκλήθηκε, σχετικά με το επεισόδιο μεταξύ βουλευτών στην αίθουσα κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Όπως αναφέρει ο κ. Κληρίδης “μπορεί βέβαια κάποιοι να είναι σε καλύτερη θέση από τον Γενικό Εισαγγελέα, να μελετούν και να κρίνουν ή ακόμα να κρίνουν χωρίς να μελετούν όλες τις παραμέτρους μιας υπόθεσης”.

Στη γραπτή δήλωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας εισηγείται όπως -πέραν της όποιας καλόπιστης νομικής κριτικής αποφάσεων της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία είναι καλοδεχούμενη- ο ανεξάρτητος τούτος θεσμός να αφεθεί απερίσπαστος να επιτελεί τα καθήκοντα του, όπως τάχθηκε από το Σύνταγμα, μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και άλλες σκοπιμότητες.

Σημειώνει ότι “η απλή και μόνο ανάγνωση του περιεχομένου της αστυνομικής έκθεσης, η οποία διέρρευσε στον Τύπο, καταδεικνύει το αυτονόητο, ότι δηλαδή όπως κάθε έκθεση, δεν προβαίνει ούτε σε οδηγίες ούτε σε καταλήξεις, παρά μόνο προβαίνει σε εισηγήσεις”, για να προσθέσει ότι “στη συγκεκριμένη δε περίπτωση, μετά τη διαπίστωση του ποια ποινικά αδικήματα προκύπτουν για εξέταση, υποβάλλεται εισήγηση να μελετηθεί το ενδεχόμενο υποβολής προς το Ανώτατο Δικαστήριο αιτήματος άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Κυπριανού, για ενδεχόμενη ποινική του δίωξη”.

“Μελετώντας την όλη υπόθεση ο Γενικός Εισαγγελέας και προηγουμένως άλλος λειτουργός του ποινικού τομέα της Νομικής Υπηρεσίας, έκρινε ότι νομικά δεν εστοιχειοθετείτο ικανοποιητικά, για τους λόγους που εξήγησε, το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης και ότι δεν θα εξυπηρετείτο το δημόσιο συμφέρον με την υποβολή αιτήματος για άρση της ασυλίας σε σχέση με εκατέρωθεν υβρισίες”, προσθέτει.

Συνέχισε σημειώνοντας πως “καμιά επομένως εκ διαμέτρου αντίθετη στάση υπήρξε μεταξύ Αστυνομίας και Νομικής Υπηρεσίας, όπως επανειλημμένα αναφέρθηκε από κάποιους. Μπορεί βέβαια κάποιοι να είναι σε καλύτερη θέση από τον Γενικό Εισαγγελέα να μελετούν και να κρίνουν ή ακόμα να κρίνουν χωρίς να μελετούν όλες τις παραμέτρους μιας υπόθεσης. Θα εισηγούμουν όπως, πέραν της όποιας καλόπιστης νομικής κριτικής αποφάσεων της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία είναι καλοδεχούμενη, ο ανεξάρτητος τούτος θεσμός αφεθεί απερίσπαστος να επιτελεί τα καθήκοντα του, όπως τάχθηκε από το Σύνταγμα, μακρυά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και άλλες σκοπιμότητες”.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top