Ως εχθρούς μας βλέπουν οι Τουρκοκύπριοι – Δείτε τα στοιχεία της έρευνας

Ως εχθρούς μας βλέπουν οι Τουρκοκύπριοι – Δείτε τα στοιχεία της έρευνας

Αρνητική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στον Τουρκοκυπριακό Τύπο για τους Ελληνοκύπριους σύμφωνα με έρευνα που έγινε για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Advanced Media Institute.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας ο τουρκοκυπριακος Τύπος, παρουσιάζει τους ελληνοκύπριους ως εχθρούς, με ποσοστό 68,2% ενώ εικόνα συμμάχου δίνει το 22,8%.

Πιο συγκεκριμένα με βάση την έρευνα όσο πιο δεξιά τοποθετείται ιδεολογικά η κάθε εφημερίδα τόσο μεγαλώνει και το ποσοστό εμφάνισης των Ε/κ ως εχθρών.

Οι εφημερίδες οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας είναι η ακροδεξιά Volkan με ποσοστό εχθρότητας 83,3%, η κεντροδεξιά Kibris με 71,7%, η κεντροαριστερή Yeni Duzen 59,2% και η αριστερή afrika με 47,4%.

Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας όπου διενεργήθηκε από τους Ιάκωβο Τσαγγάρη, ερευνητή του Advanced Media Institute και του Αθανάσιου Ν. Σαμαρά, επίκουρου καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εξετάστηκαν 1.154 δημοσιεύματα την χρονική περίοδο του Ιουλίου 2014. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE