Ποια τακτική επιλέγουν σήμερα οι γονείς για να τιμωρήσουν έναν έφηβο

Ποια τακτική επιλέγουν σήμερα οι γονείς για να τιμωρήσουν έναν έφηβο

Η στέρηση προνομίων υπήρξε ανέκαθεν ένα σταθερό μοτίβο δράσης όταν ένας γονέας ήθελε να τιμωρήσει το παιδί του για κάτι που είπε ή έκανε.

Όμως τα δεδομένα αλλάζουν και μαζί με αυτά «εξελίσσονται» και οι τακτικές ανατροφής.

Δεδομένου ότι οι έφηβοι σήμερα έχουν ιδιαίτερη προσκόλληση στην τεχνολογία και τις υπηρεσίες που αυτή παρέχει, η απομάκρυνση των αγαπημένων gadgets των παιδιών φαίνεται πως αποτελεί σήμερα βασικό μοχλό πίεσης από την πλευρά των γονέων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Pew Research Center που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τουλάχιστον δύο στους τρεις γονείς εφήβων στις ΗΠΑ (ποσοστό 65%) έχουν ήδη στερήσει από τα παιδιά τους την πρόσβαση στο διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνό τους για να τα τιμωρήσουν.

[bigstock Daughter looking a phone and i 59714480]

Η έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.060 γονέων αφορούσε γενικότερα τον έλεγχο που ασκούν στα παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών.

Περίπου τέσσερις στους δέκα (59%) έχουν ελέγξει το αρχείο των κλήσεων ή τα μηνύματα του κινητού τηλεφώνου των παιδιών τους. Όσο για το διαδίκτυο, το 61% ελέγχει ποιες σελίδες επισκέπτονται οι έφηβοι και το 60% έχει αναζητήσει το προφίλ του γιου ή της κόρης του στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πάνω από 8 στους 10 γονείς (82%) είπαν ότι τα παιδιά τους διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, το 67% ότι μπαίνουν στο Facebook και το 29% ότι έχουν λογαριασμό στο Twitter.

Από τους γονείς που είναι και οι ίδιοι χρήστες του Facebook, το 83% είναι «φίλοι» με τα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE