Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Προσπάθεια 63% (σσ: το ποσοστό εκλογής του Τ/κ ηγέτη). Αυτό το δεφτέρι έχει κλείσει» γράφει ότι ο Έρχιουρμαν έχει βάλει ακόμα βαθύτερα στον πάγο το Κυπριακό από εκεί που το άφησε ο τέως ηγέτης των Τ/κ Ερσίν Τατάρ, και επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη έχοντας κλείσει "το τετράδιο της λύσης". Αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης απέρριψε την τριμερή συνάντηση που πρότεινε ο Προέδρος Χριστοδουλίδης για να μην χαλάσει την αναφορά Ερντογάν στη ΓΣ του ΟΗΕ σε δύο κράτη και την έκκληση για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Αλλού αναφέρει ότι το δεύτερο πλοίο της Filo jet με το όνομα «Πρωταθλητές άγγελοι» επανήρχισε δρομολόγια από την Τουρκία στο λιμάνι της Αμμοχώστου μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου με αξιόπιστο πιστοποιητικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κυριακάτικος ε/κ Τύπος έγραφε πως ο Χριστοδουλίδης γύρισε από τη Νέα Υόρκη με άδεια χέρια.
Η «Χαλκίν Σεσί» (φωνή του λαού) με τίτλο «Εφαρμόστε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» αναφέρεται στη γραπτή δήλωση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, προτάσσοντας την αναφορά Ολγκίν πως οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν σε ΜΟΕ για να δείξουν ότι έχουν την ικανότητα συνεργασίας και πως δεν προγραμματιζόταν μια τριμερή συνάντηση, ο Χριστοδουλίδης την πρότεινε και ο Έρχιουρμαν δεν την ενέκρινε. Αλλού αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο μαραθώνιος Τρικώμου με τίτλο «Ένα βήμα για κάθε μέλλον» και τις δηλώσεις του «δημάρχου» Σαντίκογλου για το γεγονός. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ σε εκδήλωση για νέους ανακοίνωσε πρόγραμμα στέγασης για νέους με 5000 κατοικίες, λεπτομέρειες για το οποίο θα δώσει τις επόμενες ημέρες.
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Τα πιο δυναμικά μας έργα αφορούν τους νέους» γράφει ότι ο Ουστέλ βρέθηκε με νέους για πρωινό και ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν ειδικοί όροι αγοράς 5000 κατοικιών για νέους ειδικά ενώ στις 12 Οκτωβρίου θα ανακοινώσει το «νέο όραμα για την τδβκ». Αλλού αναφέρεται στην ομιλία του «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στην άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΟΙΣ όπου μίλησε για «ένα νησί, δύο κράτη». Σε άλλο θέμα δημοσιεύει τη γραπτή δήλωση της Μαρία Άνχελα Ολγκίν υπό τον τίτλο ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θέλει να δει τη βούληση των δύο ηγετών.
Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Υποσχόμαστε: κανείς που εμπλέκεται σε διαφθορά δεν θα μείνει στο απυρόβλητο» αναφέρεται στη «στρατηγική καταπολέμησης της διαφθοράς» που ανακοίνωσε το ΡΤΚ και περιλαμβάνει τρεις πυλώνες, τους οποίους και παρουσιάζει. Αλλού αναφέρεται σε οδικό χάρτη μετά τη Νέα Υόρκη μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε αναμένεται σταδιακή εφαρμογή των ΜΟΕ που έχουν συμφωνηθεί, οι πλευρές θα δώσουν τις θέσεις του για τη μεθοδολογία, η Ολγκίν θα έρθει στο νησί τον Οκτώβριο για να πάρει τον παλμό, εάν υπάρχει ένα ευνοϊκό περιβάλλον θα ανάψει το πράσινο φως για τη διαδικασία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του τ/κ συνδέσμου φαρμακοποιών, Ουμούτ Οκσούζ αναφέρθηκε στην έλλειψη φαρμάκων, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν δεν αυξηθεί η παραγωγή φαρμάκων.