ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο τον Απρίλιο του 2016 το Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών «Ίριδα»

Έτοιμο τον Απρίλιο του 2016 το Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών «Ίριδα»

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνεχίζουν την υλοποίηση του Έργου της μετεξέλιξης της Στέγης Νέας Ελεούσας σε Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών σε άτομα με σοβαρές αναπηρίες.

Το αναφερόμενο Κέντρο έχει ονομαστεί «Ίριδα», και θα αναβαθμίσει ουσιωδώς τις υπηρεσίες που παρέχονται σε ιδιαίτερα ευάλωτα πρόσωπα, σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, διασφαλίζοντας την πολυθεματική προσέγγιση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του κάθε προσώπου που θα εξυπηρετείται.

Οι κτιριολογικές εργασίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και οι χώροι διαμορφώνονται με τον αρτιότερο τρόπο, ώστε από το τέλος Απριλίου 2016 να φιλοξενήσουν τα πρόσωπα που έχουν ανάγκη των προσφερόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα, μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2016, θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού στο κτίριο.

Η εκπαίδευση του προσωπικού συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή του τέταρτου σχετικού σεμιναρίου στις αρχές 2016. Με την ολοκλήρωση του έργου και την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου ΙΡΙΔΑ, υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των χρηματοδοτών του Έργου, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – Ε.Ο.Χ. κονδύλια Ισλανδίας, Λιχνενστάιν και Νορβηγίας, αλλά, κυριότερα, αναβαθμίζονται ουσιωδώς οι υπηρεσίες που παρέχει το Κράτος σε άτομα με σοβαρές αναπηρίες, προσφέροντας υπηρεσίες που θα συμβάλουν δραματικά στην κοινωνική ένταξη τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top