ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη στελέχωση του Αστυνομικού Σώματος στηρίζει η Συμμαχία Πολιτών

Τη στελέχωση του Αστυνομικού Σώματος στηρίζει η Συμμαχία Πολιτών

Σε μια περίοδο με αυξημένο έγκλημα “είναι απαράδεκτο σταδιακά να αφήνεται να αποψιλώνεται το αστυνομικό σώμα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός παγοποιημένων θέσεων και υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και απαιτήσεις από το αστυνομικό σώμα, το οποίο σήμερα λειτουργεί στηριζόμενο μόνο πάνω στην καλή θέληση και στη μεγάλη προσπάθεια του κάθε αστυνομικού”, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του μετά από σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αστυνομικών Κύπρου (ΣΑΚ) Ανδρέα Συμεού, που έγινε στα γραφεία της Συμμαχίας, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να στελεχωθεί το αστυνομικό σώμα “για να μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια στους Κύπριους πολίτες”, θυμίζοντας παράλληλα ότι η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στην πιο ταραγμένη περιοχή, με το Ισλαμικό Κράτος να είναι όχι πολύ μακριά από την Κύπρο και με τον κίνδυνο των τρομοκρατικών ενεργειών να μπορεί να αγγίξει και την Κύπρο.

“Μέσα στα δεδομένα αυτά η Αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί και πρέπει να επιβληθεί πλήρης διαφάνεια και να υπάρξει αξιοκρατία έτσι ώστε ο κάθε αστυνομικός να νοιώθει ότι θα κριθεί βάση της προσφοράς του και των προσόντων του και “όχι με βάση τη όποια κομματική διασύνδεση ή με βάση την παραδοσική μέθοδο του ρουσφετιού”, συνέχισε.

Είπε ακόμα ότι, αυτές είναι οι θέσεις που το Κίνημα Πολιτών θα εκφράσει και σε συνάντηση που θα ζητηθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΑΚ κ. Συμεού αναφέρθηκε στην υποστελέχωση της αστυνομίας και είπε ότι, μετά από συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας “αναλάβαμε μια πρωτοβουλία να δούμε τους αρχηγούς των κομμάτων και αφού συζητήσουμε μαζί τους αυτό το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης, να ζητήσουμε μέσω της Βουλής με συμπληρωματικό προϋπολογισμό, νέες θέσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε των δύσκολων προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όσο αφορά την τρομοκρατία”.

Εξέφρασε τέλος, τις ευχαριστίες του για την πραγματοποίηση της συνάντησης λέγοντας ότι η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει το δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν σε πολλές δύσκολες συνθήκες.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top