Συμφωνία για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Αιθιοπίας

Συμφωνία για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Αιθιοπίας

Συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα, υπογράφτηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 2015, στο Κάιρο, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αιθιοπίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών το κείμενο που συμφωνήθηκε, μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων τόσο των δύο κρατών, όσο και με άλλες υπό-σαχάριες χώρες, οι οποίες ως αναπτυσσόμενες οικονομίες αποτελούν πόλο έλξης για νέες επενδύσεις.

Προστίθεται ότι η Συμφωνία βασίζεται στο Μοντέλο Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income).

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει επίσης ότι η επικαιροποίηση, η διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας και στοχεύουν στον περαιτέρω εμπλουτισμό του πλαισίου και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE