ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Θεμιστοκλέους: Διαβάστε εδώ τι δήλωσε αναφορικά με την άρσης ασυλίας του

Α. Θεμιστοκλέους: Διαβάστε εδώ τι δήλωσε αναφορικά με την άρσης ασυλίας του

Απάντησε με δηλώσεις του, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του, ο βουλευτής ΔΗΣΥ - Λεμεσού.

«Για την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας προς το Ανώτατο Δικαστήριο, για άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, έχω να δηλώσω τ’ ακόλουθα :

Ουδέποτε θεώρησα τον εαυτόν μου διαφορετικό από οιονδήποτε άλλον πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τροχαίες παραβάσεις και τις συνέπειες που αυτές επιφέρουν. Ουδέποτε χρησιμοποίησα την ασυλία ως ασπίδα για να αποφύγω την καταβολή των όποιων οικονομικών οφειλών προέρχονται είτε από εξώδικα είτε από αποφάσεις δικαστηρίων.

Προβληματίστηκα πάρα πολύ εάν θα έπρεπε να υποβάλω ένσταση στην πρωτόγνωρη αυτή αίτηση κι αυτό λόγω της φύσεως των αδικημάτων και του χρόνου υποβολής της, αλλά κατέληξα ότι είναι ορθότερο να την αποδεχτώ, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ότι θα ήθελα οιαδήποτε προνομιακή αντιμετώπιση ή μεταχείριση διαφορετική από αυτήν που τυγχάνουν όλοι οι πολίτες.

Επομένως, αποδέχτηκα την αίτηση και δεν υπέβαλα ένσταση σε αυτήν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ή να συνιστά καθοιονδήποτε τρόπο ότι αποδέχομαι την ορθότητα, την πληρότητα και εγκυρότητα των στοιχείων της και πολύ περισσότερο, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αποδέχομαι τις κατηγορίες για τις οποίες ζητείται η άδεια από το Ανώτατο Δικαστήριο για να δικαστώ.

Επιφυλάσσομαι του δικαιώματος που έχουν όλοι οι πολίτες, για να υπερασπιστώ τον εαυτόν μου σε επαρχιακό δικαστήριο, όταν καταχωρηθεί το κατηγορητήριο. 

Επειδή ακριβώς είμαι βουλευτής, θα ήθελα να καταστήσω γνωστό τον προβληματισμό μου, αναφορικά με τις πιθανές συνέπειες που θα υπάρξουν στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και την εν γένει λειτουργία και ποιότητα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, από την ευκολία με την οποία ζητείται άρση της ασυλίας ενός βουλευτή για μεμονωμένες τροχαίες παραβάσεις στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, που ανάγονται και συσσωρεύονται από το παρελθόν.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, με την άρση της ασυλίας ενός βουλευτή και υποψηφίου για επανεκλογή 4 μόνο μήνες από την ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, όταν γι’ αυτά που κατηγορείται είναι μεμονωμένες τροχαίες παραβάσεις, με την τελευταία να καταγράφεται πριν 10 μήνες και που αυτές δεν παραγράφονται και επομένως θα μπορούσε να δικαστεί μετά την αποχώρηση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου, γιατί είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και η πρώτη φορά που σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητείται άρση βουλευτικής ασυλίας για τέτοιας φύσεως αδικήματα, τα οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να συγκριθούν με κακουργήματα ή αδικήματα ατιμωτικά ή αδικήματα ηθικής αισχρότητας, όπως ρητά αναφέρεται στα άρθρα 64 και 71 του Συντάγματος. 

Θέλω να δηλώσω τον σεβασμό και την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στην κυπριακή δικαιοσύνη, που εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση του λαού μας και πολύ περισσότερο να επαναλάβω τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μου προς την κρίση και τη συνείδηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Εν κατακλείδι, είμαι βέβαιος ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφανθεί για την τύχη της αίτησης αυτής στη βάση των αρχών του Συντάγματος, καθώς επίσης και των αρχών της Νομολογίας που αυτό καθιέρωσε σε αυτής της φύσεως τις αιτήσεις.»

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top