ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατηγορήθηκαν γραπτώς οι συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών συνταγών

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατηγορήθηκαν γραπτώς οι συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών συνταγών

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο υπάλληλος του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας και ο φαρμακοποιός, αμφότεροι από τη Λάρνακα, που φέρεται να συνεργάζονταν με αποτέλεσμα ο πρώτος να αποσπάσει ποσό άνω των 4 χιλιάδων ευρώ, από το Ταμείο του ΣΥΛ, παρουσιάζοντας πλαστογραφημένες συνταγές για φάρμακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 39χρονος υπάλληλος του ΣΥΛ και ο 45χρονος φαρμακοποιός συνελήφθηκαν χθες το πρωί για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Σήμερα οι δύο άνδρες κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα με την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στα μέσα Δεκεμβρίου 2015, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από τον προϊστάμενο οικονομικών του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, ότι μετά από έλεγχο που έκανε σχετικά με τα ιατρικά παραπεμπτικά επισκέψεων του 39χρονου υπαλλήλου της εταιρείας, διαπιστώθηκε μεγάλη αύξηση υπόπτων παραπεμπτικών σε γιατρούς στη Λάρνακα.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο που έκανε ο προϊστάμενος των οικονομικών του ΣΥΛ, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος υπάλληλος εξασφάλισε πληρωμές από τη συντεχνία ΣΕΚ, καταθέτοντας ιατρικές συνταγές οι οποίες ήταν πιστά αντίγραφα προηγούμενων συνταγών που έλαβε από συγκεκριμένους γιατρούς στη Λάρνακα, καθώς και αποδείξεις από το φαρμακείο του 45χρονου.

Συνολικά εντοπίστηκαν 51 παραποιημένες συνταγές εκδομένες από 4 διαφορετικούς γιατρούς στη Λάρνακα. Εναντίον των δύο ανδρών εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και έρευνας της οικίας και του οχήματος του 39χρονου και ένταλμα έρευνας του φαρμακείου του 45χρονου.

Ο 39χρονος συνελήφθηκε χθες το πρωί και από έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του φέρεται να εντοπίστηκε αριθμός φαρμάκων. Ανακρινόμενος, προέβη σε θεληματική κατάθεση και φέρεται να παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε 51 ιατρικές συνταγές 4 συγκεκριμένων γιατρών και ακολούθως με τη βοήθεια του φαρμακοποιού κατάφερε να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 4,415 ευρώ από τα Ταμεία του ΣΥΛ μέσω της ΣΕΚ.

Ο 45χρονος συνελήφθηκε επίσης χθες το πρωί στο φαρμακείο του στο οποίο διεξήχθηκε έρευνα όπου φέρεται να εντοπίστηκε και παραλήφθηκε αριθμός πλαστογραφημένων συνταγών και ο σκληρός δίσκος του λογισμικού προγράμματος του φαρμακείου του.

Ανακρινόμενος ο φαρμακοποιός προέβη σε θεληματική κατάθεση και φέρεται να παραδέχθηκε ότι εν γνώσει του παραλάμβανε τις πλαστογραφημένες συνταγές από τον 39χρονο και εξέδιδε αποδείξεις χωρίς όμως να παραλαμβάνει τα φάρμακα τα οποία αναγράφονταν σ’ αυτές.

Σύμφωνα με την καταγγελία φαίνεται ότι ο 39χρονος τα τελευταία δύο χρόνια λάμβανε τα χρήματα από τη ΣΕΚ, η οποία με τη σειρά της έπαιρνε τα λεφτά από το Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης του ΣΥΛ.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top