ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η 9η αξιολόγηση του ΔΝΤ για την Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η 9η αξιολόγηση του ΔΝΤ για την Κύπρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε την Παρασκευή 22 Γενάρη 2016 στη διάρκεια συνεδρίασής του την 9η αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου και ενέκρινε τη δόση ύψους 126,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι απομένει ακόμη μία αξιολόγηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος του ΔΝΤ, που λήγει το Μάρτιο.

"Το ΔΣ του ΔΝΤ ολοκλήρωσε σήμερα την ένατη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου, η οποία υποστηρίζεται από το EFF. H ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθιστά διαθέσιμο προς εκταμίευση το ποσό των 126,3 εκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές εκταμιεύσεις βάσει του προγράμματος σε 792 μονάδες SDR, ή περίπου 1 δισ. ευρώ. Απομένει να ολοκληρωθεί ακόμη μία αξιολόγηση," αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top