ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες είναι οι νέες αεροπορικές εταιρείες που ανοίγουν φτερά στην Κύπρο – Ο ρόλος του ομογενή επιχειρηματία

Ποιες είναι οι νέες αεροπορικές εταιρείες που ανοίγουν φτερά στην Κύπρο – Ο ρόλος του ομογενή επιχειρηματία

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζει τρεις αιτήσεις από ξένες εταιρείες για προχώρηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» οι τρεις εταιρείες που βρίσκονται στο περίμενε είναι η Cobalt, Ellinair και Siberia.

Cobalt: Η εν λόγω εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων  και θα έχει έδρα την Λάρνακα ενώ αναμένεται σύντομα να φέρει το πρώτο αεροσκάφος για την τελική φάση αδειοδότησης.

Ellinair: Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο ομογενής επιχειρηματίας Μπόρις Μουζενίδης ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα χτύπησε πολλές φορές τις πόρτες των αρμόδιων υπουργείων για να εξασφαλίζει τις απαραίτητες άδειες. Η εταιρία σκοπεύει να πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία και Ουκρανία ενώ έδρα της αεροπορικής εταιρείας είναι η Θεσσαλονίκη.

Siberia: Η S7 όπως είναι γνωστή έχει ξεκινήσει την διαδικασία αδειοδότησης στην Κύπρο και έκδοσης των απαραίτητων αδειών ως κυπριακός αερομεταφορέας. Η αεροπορική εταιρεία έχει έδρα στην Νοβόροσισκ Ρωσίας.

Την ίδια ώρα η Blue Air φαίνεται να καλοβλέπει την περίπτωση να εξασφαλίσει κυπριακή άδεια αερομεταφορέα αφού ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει το δρομολόγιο Λάρνακα – Τελ Αβίβ όπου το καλοκαίρι έχει μεγάλη ζήτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top