ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευαγόρου – Τζιοβάννης για Focus: «Δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε κατάθεση – Διαψεύδουμε Mιλτιάδη για Βγενόπουλο»

Ευαγόρου – Τζιοβάννης για Focus: «Δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε κατάθεση – Διαψεύδουμε Mιλτιάδη για Βγενόπουλο»

Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου και Χριστάκης Τζιοβάνη σε σημερινή τους ανακοίνωση (28/1), διαψεύδουν στην ουσία τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά και τον Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Όπως γράψαμε σε χθεσινό δημοσίευμα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, διαβάζοντας την έκθεση των αστυνομικών ανακριτών για την υπόθεση της χρηματοδότησης κυπριακών κομμάτων από την εταιρεία FOCUS, ανέφερε ότι δυο βουλευτές του ΑΚΕΛ, που συμμετείχαν στο οικονομικό επιτελείο του Δημήτρη Χριστόφια το 2008, αρνήθηκαν να δώσουν κατάθεση.

Οι δυο βουλευτές που όπως αποκαλύψαμε στο Themaonline, ήταν οι Σταύρος Ευαγόρου και Χριστάκης Τζιοβάννης, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, αρκέστηκαν να δώσουν κοινή γραπτή δήλωση στους ανακριτές αρνούμενοι τα όσα ισχυριζόταν ο Μιλτιάδης Νεοφύτου περί οικονομικής στήριξης του Δημήτρη Χριστόφια.

Σήμερα οι δυο βουλευτές Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ επανήλθαν απορρίπτοντας εκ νέου την κατάθεση Μιλτιάδη αλλά και τα όσα ανέφερε ο Κώστας Κληρίδης, περί άρνησης τους να δώσουν κατάθεση. 

Χριστόφιας: «Μιλτή, έχουμε ανάγκη τα χρήματα του Βγενόπουλου και θα τα πάρουμε»

Σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης της FOCUS  θα θέλαμε να δηλώσουμε τα κάτωθι:

Παρόλο που από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο για ανακριτική ή ποινική διαδικασία και χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από την βουλευτική μας ασυλία, όχι μόνο δεν αρνηθήκαμε αλλά αντιθέτως εθελοντικά δώσαμε γραπτή και υπογεγραμμένη δήλωση.

Πράξαμε δηλαδή ότι έχουν πράξει στο παρελθόν και άλλοι βουλευτές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σ' αυτή μας τη δήλωση διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι στην σύσκεψη που αναφέρει στην κατάθεση του κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου έγινε οποιαδήποτε αναφορά είτε στον κ. Βγενόπουλο, είτε στην εταιρεία FOCUS.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top