ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Συγκοινωνιών: Καθυστερεί ο δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας

Επιτροπή Συγκοινωνιών: Καθυστερεί ο δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας

Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών εκτέλεσης των έργων κατασκευής της Γ` και Δ` φάσης του τουριστικού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων, με τους βουλευτές να κάνουν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην αποπεράτωση του έργου και να αποφασίζουν όπως κληθούν ενώπιον της Επιτροπής οι αρμόδιοι Υπουργοί για να εκφράσουν πολιτική βούληση για ολοκλήρωση του έργου.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Προκοπίου (ΔΗΚΟ) εξέφρασε απογοήτευση και δυσαρέσκεια για τη μεγάλη καθυστέρηση που, όπως είπε, παρατηρείται σε ό,τι αφορά την αποπεράτωση της Γ` και Δ` φάσης του τουριστικού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας και του παρακαμπτηρίου δρόμου Αλέξανδρου Παναγούλη.

Ο κ. Προκοπίου είπε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία οι αρμόδιοι παρουσίασαν εκ νέου την όλη κατάσταση, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι απ` ό,τι φαίνεται το θέμα «πάει για τις ελληνικές καλένδες».

Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρία αποφασίστηκε όπως κληθούν ενώπιον της Επιτροπής οι τρεις αρμόδιοι Υπουργοί, Οικονομικών, Εσωτερικών και Μεταφορών, «για να λάβουν την πολιτική απόφαση».

«Πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση, διαφορετικά με τα σημερινά δεδομένα δεν θα υλοποιηθεί το έργο», είπε και πρόσθεσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι το έργο είναι σημαντικό, τόσο για τον τομέα τουρισμού όσο και σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας καθώς έχουν χαθεί ζωές στο κομμάτι του δρόμου που δεν έχει αποπερατωθεί».

«Πρέπει αυτός ο δρόμος να ξεκινήσει και να τελειώσει και αυτό είναι επιτακτική ανάγκη», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αριστοτέλης Μισός είπε ότι ο δρόμος Λάρνακας - Δεκέλειας είναι μια σημαντικότατη οδική αρτηρία που τη συνδέει με την τουριστική περιοχή Ορόκλινης – Πύλας, καθώς και με την επαρχία Αμμοχώστου. Ο δρόμος, είπε, έχει ταλαιπωρήσει για πάρα πολλά χρόνια ντόπιους και ξένους και έχει καταστεί τροχοπέδη στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξης της περιοχής, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλά σοβαρά και θανατηφόρα δυστυχήματα.

Πρόσθεσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση του έργου για αύξηση της οδικής ασφάλειας, για την αισθητική αναβάθμιση της τουριστικής περιοχής της πόλης και την ικανοποίηση των αυξημένων κυκλοφοριακών αναγκών. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της καθυστέρησης σε σχέση με την λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη και τον παράλληλο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας.

Είπε ακόμη ότι ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος έχει συμφωνήσει στο να παρουσιαστούν οι τρεις Υπουργοί ούτως ώστε να πιεστούν για να βρεθούν τα κονδύλια. Το κόστος του έργου είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ, είπε.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια αναφορικά με την καθυστέρηση και είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερχόμενος το καλοκαίρι στη Λάρνακα δεν συμπεριέλαβε στους σχεδιασμούς το έργο αυτό, έχουν ανακληθεί οι απαλλοτριώσεις και δεν αποτελεί προφανώς προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό για το 2016-17.

Είπε ότι πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας, καθώς η κατασκευή του θα διασφαλίσει την οδική ασφάλεια, θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή, θα εξυπηρετήσει το τουριστικό προϊόν αλλά και τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα καλέσουν τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Συγκοινωνιών “για να αποσπάσουμε αν είναι δυνατόν μια πολιτική απόφαση που θα καταδεικνύει τη βούληση εάν υπάρχει τελικά για κατασκευή επιτέλους αυτού του έργου για την Λάρνακα”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top