ΕΛΛΑΔΑ

Οι FT κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν

Οι FT κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν

Θέση κατά των προτάσεων για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη ζώνη του Σένγκεν παίρνει με άρθρο της η εφημερίδα Financial Times.

Κατά την εφημερίδα η χώρα μπορεί όντως να επικριθεί για την αναποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών και την καθυστέρηση στη σύσταση των λεγόμενων hotspots ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων.
 
Από εκεί και πέρα ωστόσο, συνεχίζει το άρθρο, η Αθήνα δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί για τα περισσότερα υπόλοιπα θέματα που προκύπτουν. Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτής της κλίμακας τις αφίξεις, τονίζουν οι Financial Times.
 
Επίσης, η Αθήνα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η ΕΕ δεν έχει προσφέρει αρκετή συμπαράσταση, καθώς δεν έχει προχωρήσει στη μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα που είχε υποσχεθεί. Ελάχιστοι είναι δε οι πόροι που έχει διαθέσει η ΕΕ για τον καλύτερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της, προσθέτει το δημοσίευμα.
 
Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει την έλλειψη ενότητας και πολιτικής βούλησης στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης και παράλληλα χαρακτηρίζει πολιτικά επικίνδυνη τη σκέψη να κλείσουν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Θα ενισχυόταν η εντύπωση ότι οι πλούσιοι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο παρά ως αποθήκες για μετανάστες. Πέρα από αυτό, ακόμα και αν κλείσουν τα συγκεκριμένα σύνορα, οι απελπισμένοι άνθρωποι θα βρουν άλλους διαδρόμους προς την Ευρώπη.
 
«Η εκδίωξη της Ελλάδας από τη Σένγκεν θα κάνει κάποιους ηγέτες της ΕΕ να νιώσουν καλά. Πόρρω απέχει ωστόσο από το να παράσχει τις απαντήσεις που χρειάζεται η Ευρώπη», καταλήγει το κύριο άρθρο των Financial Times.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top