ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αστυνομία Κύπρου παρασημοφορεί πολίτες - Πώς και γιατί;

Η Αστυνομία Κύπρου παρασημοφορεί πολίτες - Πώς και γιατί;

Η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε σε διάφορες περιπτώσεις κατά την περίοδο 2014-2015 σε βραβεύσεις και παρασημοφορήσεις πολιτών για την προσφορά τους στο έργο του Σώματος.

Παρασημοφορώντας ένα μέλος της γαλλικής και ένα μέλος της ρουμανικής Αστυνομίας και απονέμοντας τιμητικά διπλώματα σε πενήντα πολίτες που βοήθησαν το έργο της Αστυνομίας κατά τα έτη 2014 – 2015, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου είπε ότι η βράβευση αποτελεί μια ηθική αμοιβή και ταυτόχρονα είναι μια έκφραση της ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Πολιτείας για τη συνεισφορά στη ζωή του τόπου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι η συμφιλίωση της αστυνομίας με τον πολίτη αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για αύξηση του αισθήματος της ασφάλειας, γι` αυτό και η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη πήρε την πρωτοβουλία να επενδύσει σε ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης, με στόχο την επίτευξη της ασφάλειας μέσω της στενής συνεργασίας της Αστυνομίας με τους πολίτες.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως η στενή συνεργασία με τον ευσυνείδητο πολίτη μπορεί να αποδώσει ολοένα και περισσότερα θετικά αποτελέσματα, μπορεί να σώσει ζωές, μπορεί να πατάξει το έγκλημα, μπορεί να διαφυλάξει από τη μάστιγα των ναρκωτικών, μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

Περαιτέρω ο Υπουργός Δικαιοσύνης ευχήθηκε όπως το παράδειγμα των τιμώμενων ως ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών βρει απήχηση και σε άλλους συμπολίτες μας γιατί, όπως τόνισε, ο τόπος μας έχει ανάγκη από στάσεις ζωής που εδράζονται στις ανθρώπινες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός, η προσφορά και η κοινωνική δικαιοσύνη.

“Η υιοθέτηση των αξιών αυτών από ολοένα και περισσότερους ανθρώπους διασφαλίζει το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον”, συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εξήγησε ο κ. Νικολάου τιμήθηκαν και δύο αξιωματικοί της ρουμανικής και της γαλλικής Αστυνομίας, οι οποίοι λειτουργώντας ως σύνδεσμοι με την Αστυνομία Κύπρου συνεισέφεραν στην πάταξη του εγκλήματος και έχουν συνδράμει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με την Αστυνομική Δύναμη της Κύπρου.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ανέφερε ότι οι πενήντα (50) συμπολίτες μας, που με τις εξαιρετικές πράξεις και ενέργειές τους συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας, αποτελούν λαμπρά παραδείγματα προσφοράς, ανθρωπιάς, ανιδιοτέλειας, εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Ο Αρχηγός, αφού παρατήρησε ότι ο ρόλος της Αστυνομίας υπό τις παρούσες συνθήκες καθίσταται ακόμη πιο βαρυσήμαντος και καταλυτικός, πρόσθεσε ότι στις παρούσες συνθήκες η Αστυνομία πρέπει να λειτουργεί άψογα από κάθε άποψη και σε όλες τις διαστάσεις της αποστολής της.

Ανέφερε επίσης ότι μέσω καινοτόμων θεσμών, που έχουν υιοθετηθεί, στα πλαίσια της νέας προσέγγισης αστυνόμευσης, όπως ο Παρατηρητής της Γειτονιάς, οι πολίτες αναλαμβάνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στην καθολική προσπάθεια να κερδηθεί το μέγα στοίχημα της διασφάλισης μόνιμων συνθηκών ευνομίας, ασφάλειας, προόδου και ευημερίας στον τόπο.

Ο κ. Χρυσοστόμου είπε ακόμα ότι η συμπεριφορά των τιμώμενων προσώπων είναι αξιέπαινη, καθώς με τις πράξεις σας τιμάτε απόλυτα την ιδιότητα του ενεργού πολίτη που προσφέρει χωρίς να περιμένει οποιαδήποτε ανταλλάγματα, οποιεσδήποτε τυμπανοκρουσίες, προβολή ή αναγνωρισιμότητα˙ που παραμερίζει ατομικά συμφέροντα και θέτει ως προτεραιότητα το κοινό καλό.

Μεταξύ των τιμώμενων ήταν και μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top