ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αξίζει να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο: Τι γράφουν οι κυριακάτικες εφημερίδες...

Αξίζει να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο: Τι γράφουν οι κυριακάτικες εφημερίδες...

Θέματα που σχετίζονται με το Κυπριακό και τις συνομιλίες, η απεργία των γιατρών την Δευτέρα, οι διεργασίες για τις Βουλευτικές εκλογές και η αντιπαράθεση ΥΠΕΣ και Ελεγκτή προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Σχεδόν όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν επίσης συνεντεύξεις από πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

“Το σχέδιο λύσης θα είναι των δύο ηγετών” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Αλήθεια” που φιλοξενεί συνέντευξη του ΥΠΕΞ ο οποίος επιβεβαιώνει ότι γίνονται ανεπίσημες διαβουλεύσεις και διακίνηση ιδεών ειδικά στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Αλλού αναφέρει ότι η Βουλή επιθυμεί πόθεν έσχες που να δημοσιοποιείται υπό προϋποθέσεις ενώ η Κυβέρνηση έχει αντίθετη άποψη. Επίσης η “Α” γράφει ότι οι γιατροί προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων τους και παράλυση της δημόσιας υγείας.

Η “Σημερινή” στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο “Η λογική του Μανολιού και οι εσωτερικές ιθαγένειες” και αναφέρεται σε `ρατσιστική πρακτική στις συνομιλίες που εξουδετερώνει τις αρχές της ΕΕ` ενώ γράφει για το πως επιβάλλονται εγγυημένες πλειοψηφίες. Η “Σ” φιλοξενεί επίσης συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ που αναφέρεται μεταξύ άλλων στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Κυπριακό. Αλλού αναφορά γίνεται στα κόκκινα δάνεια και την επιτυχία της Κύπρου για έξοδο στις αγορές.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα “Ζητούνται κίνητρα για λύση” ο “Φιλελεύθερος” γράφει ότι ο Πρόεδρος θέτει την αποχώρηση 20,000 Τούρκων στρατιωτών την πρώτη μέρα της συμφωνίας και ότι στο παρασκήνιο ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος έκανε παρέμβαση για των αγωγό μεταφοράς αερίου μέσω Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι σενάρια Κομισιόν για παραμερισμό του βέτο της Λευκωσίας στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ο “Φ” προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα το θέμα της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης.

“Εκφοβίζει τον Γενικό Ελεγκτή ο Χάσικος” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που αναφέρει ότι στα άκρα με σοβαρές πολιτειαλές προεκτάσεις και διαστάσεις οδηγείται η κόντρα ελεγκτικής υπηρεσίας και ΥΠΕΣ. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ καλεί ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ να αποσύρουν την πρόταση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των γιατρών. Επίσης η “Χ” φιλοξενεί συνέντευξη του Τουμάζου Τσιελεπή για τις επαφές του ΑΚΕΛ στην Τουρκία και το θέμα των εγγυήσεων.

Η αγγλόγγλωση “Sunday Mail” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Μειώνονται τα τέλη υγειονομικής ταφής” αναφέρει ότι θα επέλθει σημαντική μείωση στα τέλη για μεταφορά σκουπιδιών σε χώρους ταφής στην Πάφο. Αλλού γράφει πως ΔΗΣΥ και Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας οργάνωσαν δικοινοτική εκδήλωση στην οδό Λήδρας και στην κατεχόμενη Λευκωσία. Επίσης γράφει για το νέο ναυάγιο ανοικτά της Τουρκίας με τουλάχιστον 40 νεκρούς.

Η εβδομαδιαία “Καθημερινή” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο “Οι φοροφυγάδες γιατροί είναι αυτοί που μπλοκάρουν το ΓεΣΥ” και φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Υγείας για το Σχέδιο Υγείας και τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Αλλού γράφει ότι τα Drones του 1998 πετούσαν από την Κύπρο με βάση στοιχεία που διέρρευσε στον Τύπο ο πρώην κατάσκοπος `Εντουαρντ Σνόουντεν. Επίσης η “Κ” γράφει ότι η FBME καταθέτει ενστάσεις εναντίον της εκκαθάρισης.

Η “Κύπρος” κάτω από τον τίτλο “Ισχυρών χωρών...μεταμορφώσεις” αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι η κόντρα Ρωσίας με ΗΠΑ και Βρετανία στο ΣΑ την περασμένη βδομάδα χαρακτηρίζεται αντιπαράθεση με προεκτάσεις και πολλαπλά μηνύματα για την πορεία του Κυπριακού . Επίσης προβάλλεται η τριμερής της Λευκωσίας και τα αποτελέσματά της. Αλλού γράφει ότι οι Ρώσοι ανακάλυψαν νέα θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια.

“Από τα λόγια στις πράξεις” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Μάχη” που αναφέρεται στην τριμερή στη Λευκωσία και τα όσα αποφασίστηκαν από τους Αναστασιάδη-Τσίπρα-Νετανιάχου. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι στο Κυπριακό οι ηγέτες έμεινα σε βήμα σημειωτόν και ότι στη τελευταία συνάντηση αποφασίστηκε η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί. Προβάλλονται επίσης οι εκσκαφές στην κατεχόμενη Μια Μηλιά για οστά αγνοουμένων.

Ο “Ρεπόρτερ” με τίτλο “Στο μυαλό του Προέδρου” γράφει στο κύριό του θέμα για το τί σκέφτεται ο ΠτΔ για την απόδοση των υπουργών του και τον ανασχηματισμό. Αλλού φιλοξενείται συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά και τις επαφές του στην Κωνσταντινούπολη και το τι συζητήθηκε. Επίσης αναφορά γίνεται στις πρόνοιες της συμφωνίας Κύπρου-Εσθονίας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που υπογράφηκε μετά την κάθοδο στο νησί του Εσθονού Πρωθυπουργού.

*Το κείμενο είναι από το ΚΥΠΕ (δεν γράφει για «Πολίτη) 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top