LIKE ONLINE

Ήρθε το τέλος της YAHOO;

Ήρθε το τέλος της YAHOO;

Ενώ θεωρείτω και ίσως ακόμη θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα για διαδυκτιακή αναζήτηση και άλλες υπηρεσίες, είναι ευρέως αντιληπτό το γεγονός ότι έμεινε πολύ πίσω από την μακράν πρωτοπόρο. Ο λόγος για την YAHOO που μάλλον «κατεβάζει ρολά»!

Η μία μετά την άλλη ναυαγούν οι προσπάθειες της Μαρίσα Μάγιερ να αντιστρέψει την κατάσταση και να σώσει την Yahoo. Η Μαρίσα Μάγερ, η διευθύνουσα σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού, ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας στις 17 Ιουλίου 2012, ενώ προηγουμένως κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της Google.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η Yahoo έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, και πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν την Μάγιερ γι΄αυτό.

Τα πιο πρόσφατα νέα από τον τεχνολογικό κολοσσό δεν είναι καλά, καθώς η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει πως εξερευνά «εναλλακτικές στρατηγικές» αμέσως μετά το κλείσιμο της αμερικανικής χρηματαγοράς, κάτι που ωστόσο η Yahoo αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Σανίδα σωτηρίας η νέα επιθετική στρατηγική

Η Μάγερ, που έχει δημιουργήσει μια από τις δημοφιλέστερες διαδικτυακές πύλες και μια από τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες μηχανές αναζήτησης παγκοσμίως, αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο μείωσης του λειτουργικού κόστους της Yahoo που θα συμπεριλαμβάνει την περικοπή του 15% του εργατικού της δυναμικού - ή χονδρικά 1.700 θέσεων εργασίας - και το κλείσιμο αρκετών διευθύνσεων και θυγατρικών της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Yahoo εκτιμά πως οι νέες αυτές, επιθετικές, στρατηγικές είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστούν οι μέτοχοι της επιχείρησης.

Πρόκειται για ένα επιθετικό σχέδιο απλοποίησης της εταιρίας, στρέφοντας την προσοχή σε συγκεκριμένους τομείς της επιχείρησης προκειμένου η ανάπτυξη να επέλθει όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Κατά τους ιθύνοντες της εταιρίας οι στρατηγικές αυτές θα αποφέρουν στην εταιρία το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων το χρόνο.

 

Λουκέτο σε 5 παγκόσμια γραφεία και περικοπές θέσεων εργασίας

Παράλληλα, και στα πλαίσια του σχεδίου μείωσης του κόστους, η Yahoo ανακοίνωσε πως θα κλείσει τα γραφεία της στο Ντουμπάι, την πόλη του Μεξικού, το Μπουένος Άιρες, τη Μαδρίτη και το Μιλάνο και θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό στα 9.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2016. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων και περιουσιακών στοιχείων.

"Σήμερα ανακοινώνουμε ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη μεταμόρφωση της Yahoo", δήλωσε η Μάγιερ. "Πρόκειται για ένα ισχυρό σχέδιο το οποίο προβλέπει σημαντικές αλλαγές σε προϊόντα και πηγές", πρόσθεσε.

Όπως φαίνεται, στόχος της Μάγιερ είναι να αναδιαμορφώσει τις βασικές και μη επιχειρήσεις του ομίλου και εξετάζει την πώληση και των μη βασικών δραστηριοτήτων της. Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη του 2015, η Yahoo σκόπευε να προχωρήσει στο διαχωρισμό του μεριδίου της στην Alibaba, κάτι που τελικά δεν έγινε,  λόγω των ανησυχιών ότι οι φόροι που θα ζητήσει η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί το spinoff θα είναι εξαιρετικά υψηλοί.

Στον αντίποδα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αξιολογήσει τις επιλογές της, μεταξύ των οποίων αυτό που ονομάζεται "αντίστροφη του σχεδίου απόσχισης από την Alibaba"  που θα μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις, εκτός από το ποσοστό της Alibaba σε μια νεοσυσταθείσα εταιρία.

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία αποτυπώνει την απότομη αλλαγή στη στρατηγική της Yahoo, αφού τους τελευταίους μήνες, η διευθύνων σύμβουλος Μαρίσα Μάγιερ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη στην ιδέα να προχωρήσει σε πώληση του βασικού κλάδου των δραστηριοτήτων της εταιρίας και επέμεινε στον διαχωρισμό του μεριδίου της Yahoo στην Alibaba.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η Μάγιερ έχει αρχίζει και παίζει τα τελευταία της χαρτιά. Εάν ούτε αυτά τα ριζικά θα λέγαμε μέτρα για την αναδιάρθρωση της εταιρίας καταφέρουν να αντιστρέψουν την κατάσταση, τότε η διευθύνων σύμβουλος δεν θα μείνει με καμία επιλογή πέρα από το να κρεμάσει πωλητήριο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top