Καθησυχαστικό το Υπουργείο Υγείας για το θάνατο του βρέφους από μηνιγγίτιδα

Καθησυχαστικό το Υπουργείο Υγείας για το θάνατο του βρέφους από μηνιγγίτιδα

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό από το θάνατο βρέφους με εικόνα μικροβιακής λοίμωξης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το βρέφος, 16 μηνών, διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση από ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου.

Παρουσίαζε εικόνα σηπτικής καταπληξίας με διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη. Αντιμετωπίστηκε άμεσα με διασωλήνωση και τοποθετήθηκε σε μηχανικό αερισμό με ταυτόχρονη φαρμακευτική αγωγή.
 
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος απεβίωσε το  μεσημέρι της 8ης Φεβρουαρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
`Οπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, με βάση την κλινική εικόνα, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως μικροβιακή λοίμωξη και έχει ενεργοποιηθεί το Πρωτόκολλο για τις «Διαδικασίες Αντιμετώπισης Πιθανού Περιστατικού Μηνιγγιτιδοκοκκικής Μηνιγγίτιδας ή Σηψαιμίας στα Κυβερνητικά Νοσηλευτήρια».
 
Για το λόγο αυτό εντοπίστηκαν όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου, που είναι τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το βρέφος, τους χορηγήθηκε η κατάλληλη χημειοπροφύλαξη και τους δόθηκαν οδηγίες.
 
Το περιστατικό κρίνεται ως μεμονωμένο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΑΚΑΡΕΙΟ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΩΡΟΥ: Υπέστη ανακοπή καρδίας λόγω μηνιγγιτιδοκοκκικής σηψαιμίας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απεβίωσε μωρό στο Μακάρειο Νοσοκομείο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν: Τέρμα τα αντίποινα, αρχίζει ολοκληρωτικός πόλεμος. Το Ιράν διαμηνύει ότι τα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται υπό τον έλεγχό του. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι το Ιράν τοποθέτησε 12 νάρκες στα Στενά, κάτι που αμφισβήτησε ο Τραμπ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα των κρατών του Κόλπου κατά του Ιράν. Μαζική επίθεση με 100 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο προς το Ισραήλ, ηχούν σειρήνες στο Μπαχρέιν. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE