ΚΟΣΜΟΣ

Παρουσίασαν το έμβλημα των Ολυμπιακών, πριν τους αναλάβουν οι Γάλλοι!

Παρουσίασαν το έμβλημα των Ολυμπιακών, πριν τους αναλάβουν οι Γάλλοι!

"Σούζουν τα πόθκια τους, πριχού καβαλλιτζέψουν" στο Παρίσι... Έκαναν χτες τα αποκαλυπτήρια του εμβλήματος της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 από το Παρίσι στην Αψίδα του Θριάμβου.

Η «Πόλη του Φωτός», που έχει διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 και του 1924, έχει μέχρι στιγμής απέναντί της τη Βουδαπέστη, τη Ρώμη και το Λος Άντζελες.

Η απόφαση για τη διοργανώτρια πόλη θα ληφθεί το Σεπτέμβριο του 2017 από τη ΔΟΕ.

Η παρισινή επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 εξασφάλισε χορηγίες ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ από τέσσερις μεγάλες γαλλικές εταιρείες. Κάθε μία εξ αυτών θα προσφέρει από δύο εκατομμύρια ενώ τον περασμένο μήνα είχε εξασφαλιστεί άλλη μία χορηγία 2 εκατομμυρίων από τη γαλλική εταιρεία λοταρίας.

Το συνολικό κόστος της διεκδίκησης των Αγώνων από το Παρίσι έχει υπολογιστεί στα 60 εκατομμύρια ευρώ, με τα μισά περίπου χρήματα να προέρχονται από ιδιωτικά κεφάλαια.

Αν το Παρίσι αναλάβει τους αγώνες του 2024, το κόστος των εγκαταστάσεων έχει υπολογιστεί στα 3 δις ευρώ και τα συνολικά λειτουργικά έξοδα σε επιπλέον 3,2 δις ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top