ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε τα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα – Στο επίκεντρο Κυπριακό και τα επεισόδια στα Γραφεία Εργασίας και Ευημερίας

Διαβάστε τα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα – Στο επίκεντρο Κυπριακό και τα επεισόδια στα Γραφεία Εργασίας και Ευημερίας

Διάφορα θέματα προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μεταξύ αυτών πληροφορίες για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, τα περιστατικά στα γραφεία εργασίας και ευημερίας Λάρνακας και Πολεμιδιών, οι τιμές των καυσίμων, οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας , η έρευνα που διατάχθηκε στον ΚΟΑΓ και η έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην Άγκυρα.

Η “Αλήθεια” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα “Χαμηλό πενταετίας στις τιμές των καυσίμων” και αναφέρει ότι η σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου στα 30 δολάρια έσπρωξε τις εταιρείες σε μειώσεις που φθάνουν τα 4 σεντ και ότι το ηλεκτρικό μειώθηκε κατά 40% τα τελευταία τρία χρόνια. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για το νέο αιματοκύλισμα στην Άγκυρα με τουλάχιστον 20 νεκρούς και τους 50 τραυματίες. Η “Α” αλλού αναφέρεται στα δύο επεισόδια με πολίτες στα γραφεία κοινωνικών υπηρεσιών που διαμαρτύρονταν για μη καταβολή επιδομάτων.

“Ανοησίες τα περί συμφωνίας 90%” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Σημερινής” που προβάλλει δηλώσεις του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη ότι είμαστε μακριά από σχέδιο λύσης με αφορμή τις αναφορές ¨Ειντε περί συμφωνίας στο 90%. Αλλού αναφέρεται στο χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην έκθεση για τα 40χρονα της εφημερίδας. Επίσης η “Σ” σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στην οικονομία μετά το μνημόνιο και γράφει ότι συγκρατημένες ανησυχίες εκφράζονται από τους δανειστές.

Κάτω από τον τίτλο “Αναλαμβάνει δράση η ΕΕ” στεγάζει το κύριό του θέμα ο “Φιλελεύθερος” που γράφει για νέα τάξη πραγμάτων με την λειτουργία τμήματος στην Κομισιόν για τη λύση του Κυπριακού με στόχο πρωτίστως την εξοικείωση των Τ/κ με το κεκτημένο. Αλλού αναφέρει ότι ετοιμάζεται υφυπουργείο ανάπτυξης και κάτω από την ομπρέλα του θα είναι μεταξύ άλλων ο CIPA. Eπίσης ο “Φ” αναφέρεται σε σύλληψη τριών ατόμων για πρωτοφανή υπόθεση ομαδικού βιασμού νεαρής.

“Αντεργατική και στην Υγεία η Κυβέρνηση” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που αναφέρει ότι οι σχέσεις Υπ. Υγείας και εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι σε τεντωμένο σχοινί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσηλευτών και τις αποφάσεις της ΠΑΣΥΚΙ. Αλλού αναφέρεται στην αντίδραση του Δήμου Αμμοχώστου σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ότι η συζήτηση για επιστροφή της περίκλειστης πόλης είναι δυσανάλογη της έκτασής της. Επίσης η “Χ” με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια σε Γραφείο Εργασίας και Γραφείο Ευημερίας, γράφει ότι ξεχειλίζει η οργή των δυσπραγούντων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριό της θέμα “Ο ΓΕ κλήθηκε να διερευνήσει `άθλιες κατοικίες`” αναφέρεται ότι διατάχθηκε έρευνα για ενδεχόμενο και ποινικών ευθυνών για παρατυπίες σε οικίες που έκτισε ο ΚΟΑΓ στη Λεμεσό. Αλλού γράφει για το περιστατικό στη Λεμεσό όπου πολίτης απείλησε να βάλει φωτιά στα γραφεία κοινωνικής ευημερίας. Επίσης προβάλλεται η έκρηξη στην Άγκυρα με τους νεκρούς και τους τραυματίες.

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top