Έκκληση για απαγόρευση της θανατικής ποινής, απευθύνει ο Πάπας

Έκκληση για απαγόρευση της θανατικής ποινής, απευθύνει ο Πάπας

Συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά με το ήθος, τον ρεαλισμό και την τόλμη του ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε την Κυριακή έκκληση για μια παγκόσμια απαγόρευση της θανατικής ποινής, λέγοντας ότι η εντολή «ου φονεύσεις» ισχύει το ίδιο για τους ένοχους και τους αθώους.

Μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας κάλεσε επίσης τους Καθολικούς σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για ένα μορατόριουμ για τις εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της τρέχοντος Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας που προκήρυξε εκτάκτως ο Πάπας και το οποίο λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.