ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδιωτικοποίηση Λιμένα Λεμεσού: Ενημερώθηκαν οι επιτυχόντες προσφοροδότες

Ιδιωτικοποίηση Λιμένα Λεμεσού: Ενημερώθηκαν οι επιτυχόντες προσφοροδότες

«Έχουν ειδοποιηθεί οι επιτυχόντες προσφοροδότες του διαγωνισμού για την εμπορικοποίηση του Λιμένα Λεμεσού, στους οποίους έχει δοθεί χρονικό περιθώριο 48 ωρών για να απαντήσουν κατά πόσο αποδέχονται», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Στη συνέχεια, και μετά την θετική απάντηση των επιτυχόντων προσφοροδότων, ο Υπουργός Μεταφορών θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη, για να επικυρώσει τον διαγωνισμό και ακολούθως θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση. Η τελική απόφαση του Υπουργικού θα οδηγηθεί στη Βουλή.

Ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Βαρκελώνη για να συμμετάσχει σε παγκόσμιο συνέδριο για την κινητή τηλεφωνία, είπε ότι ο διαγωνισμός αφορά τη σύναψη τριών χωριστών συμβάσεων που αφορούν τον σταθμό των εμπορευματοκιβωτιών, τον σταθμό πολλαπλών χρήσεων και τις θαλάσσιες υπηρεσίες.

Ανέφερε ότι μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση κράτους και επιτυχόντων εταιρειών για κάποια θέματα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και αφορούν για παράδειγμα την μεταβατική περίοδο μέχρι να αναλάβουν πλήρως οι εταιρείες τις εργασίες του λιμανιού, χωρίς τη συμμετοχή του κράτους.

Ο κ. Δημητριάδης είπε στο ΚΥΠΕ ότι αυτή η μεταβατική περίοδος μπορεί να είναι από τρεις μέχρι εννέα μήνες και θεωρείται αναγκαία έτσι ώστε να ενημερωθούν οι εταιρείες, μεταξύ άλλων, για τα συστήματα και τον τρόπο λειτουργίας του λιμανιού.

Ο Υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα για κατακύρωση του διαγωνισμού σε δύο μεγάλες εταιρείες, μία από την Γερμανία και μία από το Ντουμπάι, παραπέμποντας στην ανακοίνωση που θα εκδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Δημητριάδης ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν είναι απαραίτητο ο αριθμός των εταιρειών που θα κερδίσουν τον διαγωνισμό να είναι ανάλογος με τον αριθμό των συμβάσεων που έχουν προκηρυχθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top